17/11/2019 18:52:12

Η Αλ-Κάιντα πίσω από την επίθεση στην εγκατάσταση φυσικού αερίου

Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα - Media

 

Η οργάνωση της Αλ-Κάιντα στη βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με αντιαρματικές βομβίδες εναντίον μιας αλγερινής εγκατάστασης φυσικού αερίου, την οποία διαχειρίζονται η νορβηγική Statoil και η BP, αναφέροντας πως πραγματοποίησε την επίθεση στο πλαίσιο του "πολέμου (της) εναντίον των συμφερόντων των Σταυροφόρων απανταχού της Γης".

Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ούτε ζημιές, αλλά η εγκατάσταση έκλεισε για προληπτικούς λόγους, αν και η κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach ανακοίνωσε πως η παραγωγή αερίου της Αλγερίας δεν επηρεάζεται.

"Η επιχείρηση αυτή διέλυσε τους ισχυρισμούς σας ότι νικήσατε την 'τρομοκρατία', όπως σας αρέσει να την περιγράφετε", αναφέρει η μαχητική ισλαμιστική οργάνωση σε δήλωσή της, την οποία απευθύνει στην αλγερινή κυβέρνηση και τις δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες. "Ακόμη κι αν τα δυτικά αφεντικά σας πίστευαν προηγουμένως ότι έχετε τον έλεγχο, πώς θα δικαιολογήσετε τώρα τη θέση σας;"

Η Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ έχει αναλάβει την ευθύνη για αριθμό επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην περιοχή, ανάμεσα στις οποίες και για την επίθεση την Κυριακή σ' ένα θέρετρο της Ακτής Ελεφαντοστού που στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, για την οποία ανακοίνωσε πως έγινε σε αντίποινα για τη γαλλική επίθεση εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο Σαχέλ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.