search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:42
MENU CLOSE

Επιχείρηση «αμέρικαν μπαρ»

03.05.2011 10:08
Επιχείρηση «αμέρικαν μπαρ» - Media

Αμέρικαν μπαρ ιστορία κι αυτή με την εκτέλεση του διαβόητου Μπιν Λάντεν. Με όλα αυτά τα γνωστά που επακολούθησαν τη δολοφονία του τρομοκράτη από τους νόμιμους ελέω USA δολοφόνους, αναρωτιέμαι πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είναι μια αυτοκρατορία, όπως η αμερικανική, όταν αναμετριέται με πρόσωπα.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Αμέρικαν μπαρ ιστορία κι αυτή με την εκτέλεση του διαβόητου Μπιν Λάντεν. Με όλα αυτά τα γνωστά που επακολούθησαν τη δολοφονία του τρομοκράτη από τους νόμιμους – ελέω USA – δολοφόνους, αναρωτιέμαι πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είναι μια αυτοκρατορία, όπως η αμερικανική, όταν αναμετριέται με πρόσωπα. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά· και με τον Μιλόσεβιτς το ίδιο συνέβη, όπως και με τον Σαντάμ. Αυτή η ταπεινή «άσκηση πολιτικής» δεν αποτελεί για κανέναν λόγο επίδειξη δύναμης. Τι δηλαδή; Θα σκεφτούμε πόσο ισχυρή είναι η Αμερική που καταφέρνει και δολοφονεί όποιο πρόσωπο μπει εμπόδιο στα σχέδιά της; Θεωρώ ότι η αντιπαράθεση Αμερικής – Μπιν Λάντεν είναι, εκτός από γελοία, και άδικη για την Αμερική. Αλλά το πώς σκέφτονται οι Αμερικανοί είναι μια άλλη υπόθεση. Μια άλλη παράμετρος αυτής της αισχρής δολοφονίας (μιας, το δίχως άλλο, εγκληματικής προσωπικότητας, άκρως επικίνδυνης για την ανθρωπότητα), η οποία διαφημίζεται και ως επίτευγμα των ΗΠΑ, είναι η ταυτόχρονη δολοφονία μιας εκ των γυναικών του και ενός παιδιού του. Βέβαια, οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει σχετική θεωρία περί παράπλευρων απωλειών, ωστόσο εμείς από τη δική μας μεριά πρέπει να προβληματιζόμαστε έντονα για αυτή τη χυδαία απόδοση οικογενειακής ευθύνης. Δηλαδή να πράττει ένα έγκλημα ο πατέρας και να τιμωρείται όλη η οικογένεια για αυτό. Η αποδοχή μιας τέτοιας εγκληματικής ενέργειας φέρνει στο φως τις σκοτεινές πλευρές… του Ελεύθερου Κόσμου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:42