search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:51
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών

20.03.2016 08:15
Κατρούγκαλος: Ο «κόφτης» δεν αφορά τη λήψη μέτρων (Video) - Media

Ξεκίνησε πριν λίγο μια ακόμη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

 

Ξεκίνησε πριν λίγο μια ακόμη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνάντηση προσήλθαν οι υπουργοί, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης, η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί στο ασφαλιστικό και πιθανόν στο «κλείσιμο» αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων. Ο κυβερνητικός παράγοντας σημείωσε, παράλληλα, ότι υπάρχει συμφωνία/σύγκλιση σε σημεία – κλειδιά του ασφαλιστικού και σχεδόν πλήρης συμφωνία για το φορολογικό.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το απόγευμα θα αναχωρήσουν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών και αναμένεται να επιστρέψουν μετά από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου).

Στο μεταξύ Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι από την νέα συνάντηση με τους θεσμούς δεν αναμένεται τελική συμφωνία για το ασφαλιστικό, αλλά θα τεθεί ένας «οδικός χάρτης», για να κλείσει το ζήτημα στο προσεχές διάστημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Σαββάτου ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν, τονίζοντας ότι τέτοιο θέμα δεν έχει μπει στο τραπέζι του διαλόγου ούτε από τους δανειστές. Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η βασική διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών παραμένει το πόσο αναλογικό ή αναδιανεμητικό υπέρ των πιο αδύναμων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, θα είναι το σύστημα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση για τα ποσοστά αναπλήρωσης. Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι και το θέμα της αύξησης των εισφορών εξακολουθεί να είναι ένα από τα θέματα για τα οποία δεν υπάρχει μεν κάθετη άρνηση από την άλλη πλευρά, αλλά δεν έγινε και αποδεκτή.

Όσον αφορά στην εθνική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ύψος της είναι 384 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 20ετία. «Υπάρχει, όμως, μία συζήτηση για το αν στα 15 χρόνια θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν απηχούν ούτε καν το κλίμα των διαπραγματεύσεων νούμερα σαν το 288» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα σενάρια που έκαναν λόγο για εθνική σύνταξη στα 288 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 15ετία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:51