30/05/2020 02:57:33

Μωρό γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το κορμάκι του (Video)

Μωρό γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το κορμάκι του (Video) - Media

 

Στο βίντεο φαίνεται πεντακάθαρα η καρδούλα του νεογέννητου να βρίσκεται έξω από το κορμί του και να χτυπάει.

Πρόκειται για μια σπανιότατη πάθηση που ονομάζεται έκτοπος καρδία. Μόνο 8 νεογέννητα στο 1.000.000 έχουν την πάθηση αυτή, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία είναι θανατηφόρα. Το 90% που θα γεννηθούν έτσι πεθαίνουν στις 72 πρώτες ώρες. Στα ιατρικά χρονικά μόνο 50 περιστατικά έχουν καταγραφεί που παιδάκια έφτασαν μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Μέχρι στιγμής μόνο μια περίπτωση έχει καταγραφεί με έκτοπο καρδία η οποία έχει ξεπεράσει την ηλικία των 12 ετών. Πρόκειται για έναν άνδρα τον Κρίστοφερ Ουόλ που γεννήθηκε το 1975, και ζει ακόμη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη σε μαιευτήριο της επαρχίας Σχάντζι στην Κίνα. Η καρδούλα του νεογέννητου είναι έξω από το στήθος του και καλύπτεται μόνο με ένα λεπτό στρώμα δέρματος. Φαίνεται καθαρά να χτυπάει. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες προσέχουν να μην αγγίξουν το όργανο άντλησης και σκουπίζουν με φροντίδα το στήθος του.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.