search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Μωρό γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το κορμάκι του (Video)

20.03.2016 10:13
Ο τρισδιάστατος υπέρηχος δεν αποκάλυψε μόνο το φύλο αλλά και τις διαθέσεις του μωρού (Photos) - Media

Στο βίντεο φαίνεται πεντακάθαρα η καρδούλα του νεογέννητου να βρίσκεται έξω από το κορμί του και να χτυπάει.

 

 

Στο βίντεο φαίνεται πεντακάθαρα η καρδούλα του νεογέννητου να βρίσκεται έξω από το κορμί του και να χτυπάει.

Πρόκειται για μια σπανιότατη πάθηση που ονομάζεται έκτοπος καρδία. Μόνο 8 νεογέννητα στο 1.000.000 έχουν την πάθηση αυτή, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία είναι θανατηφόρα. Το 90% που θα γεννηθούν έτσι πεθαίνουν στις 72 πρώτες ώρες. Στα ιατρικά χρονικά μόνο 50 περιστατικά έχουν καταγραφεί που παιδάκια έφτασαν μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Μέχρι στιγμής μόνο μια περίπτωση έχει καταγραφεί με έκτοπο καρδία η οποία έχει ξεπεράσει την ηλικία των 12 ετών. Πρόκειται για έναν άνδρα τον Κρίστοφερ Ουόλ που γεννήθηκε το 1975, και ζει ακόμη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη σε μαιευτήριο της επαρχίας Σχάντζι στην Κίνα. Η καρδούλα του νεογέννητου είναι έξω από το στήθος του και καλύπτεται μόνο με ένα λεπτό στρώμα δέρματος. Φαίνεται καθαρά να χτυπάει. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες προσέχουν να μην αγγίξουν το όργανο άντλησης και σκουπίζουν με φροντίδα το στήθος του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:14