17/10/2019 05:12:39

Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη δεν έσβησαν τα φώτα στην «Ώρα της γης» υπό το φόβο βιασμών (Video)

Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη δεν έσβησαν τα φώτα στην «Ώρα της γης» υπό το φόβο βιασμών (Video)  - Media

 

Η αστυνομία μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε πως δεν θα σβήσουν τα φώτα των δρόμων επειδή υπάρχει κίνδυνος βιασμών στο σκοτάδι.

Η «Ώρα της γης» ακυρώθηκε στην πόλη Όστερσουντ της Σουηδίας, επειδή οι αρχές φοβόντουσαν πως θα υπάρξουν κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού γυναικών, όταν θα έσβηναν τα φώτα των δρόμων.

Μάλιστα είχαν προηγηθεί 14 κρούσματα επιθέσεων σε γυναίκες (δεν έχει διευκρινιστεί σύμφωνα με τις αρχές εάν κάποια από αυτά έγιναν από μετανάστες) τα οποία έθεσαν τις τοπικές αρχές σε συναγερμό.

Ταυτόχρονα η τοπική αστυνομία σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης έβγαλε ανακοίνωση που προέτρεπε τις γυναίκες να παραμείνουν στα σπίτια τους, όλη την ώρα που η «ώρα της γης» θα ήταν σε εξέλιξη.

Η εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ανν Σόφι Άντερσον είπς ότι: «Η ώρα της γης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, αλλά φέτος επιλέξαμε να έχουμε τα φώτα όλων των δρόμων αναμμένα για να νιώθουν όλες οι γυναίκες ασφαλείς.»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.