search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Ανάληψη ευθύνης για την παρέμβαση στο Μετρό Μοναστηράκι

20.03.2016 15:34
Ανάληψη ευθύνης για την παρέμβαση στο Μετρό Μοναστηράκι - Media

Μια μακροσκελή λίστα με ονόματα ελεγκτών περιλαμβάνει κείμενο -ανάληψη ευθύνης για την «παρέμβαση» στο σταθμό του Μετρό, στο Μοναστηράκι, το Σάββατο 12 Μαρτίου. 

 

Μια μακροσκελή λίστα με ονόματα ελεγκτών περιλαμβάνει κείμενο – ανάληψη ευθύνης για την «παρέμβαση» στο σταθμό του Μετρό, στο Μοναστηράκι, το Σάββατο 12 Μαρτίου.

Το κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η λεηλασία των ζωών μας περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και βέβαια μπόλικη ανεργία. Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε “προσπερνούμε” σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του “μεγάλου αδερφού” σε κάθε μας βήμα”».

«(….)Υπάρχει όμως και μια άλλη πραγματικότητα που την χτίζουμε ήδη οι από τα κάτω μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του Σαββάτου 12/3/16, παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσής των εισιτηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων», προσθέτουν.

«Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους ενάντια στο φόβο και την επιτήρηση. Αλληλεγγύη ανάμεσα στους κρατούμενους. Πόλεμος σε κράτος και αφεντικά με όποιον τρόπο θεωρείται απαραίτητος κάθε φορά», καταλήγουν δημοσιοποιώντας ονόματα ελεγκτών του Μετρό, καλώντας όποιον γνωρίζει κάποιον από αυτούς να «συμπεριφερθεί ανάλογα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01