25/06/2019 09:44:11
24.9.2009

«Έκφραση κοινής χρήσης»

Δικαστήριο της Καταλωνίας αποφάσισε ότι αν κάποιος εργαζόμενος χαρακτηρίσει τον εργοδότη του «πουτάνας γιο», αυτό δεν είναι λόγος απόλυσης, γιατί αυτή η έκφραση είναι «κοινής πλέον χρήσης»!.. Το Τμήμα Εργατικών Διαφορών του Εφετείου της Καταλωνίας διέταξε την επαναπρόσληψη εργαζόμενου, ο οποίος απολύθηκε γιατί χρησιμοποίησε αυτό το χαρακτηρισμό ενάντια στον διαχειριστή της επιχείρησης, προσφέροντας ως εναλλακτική λύση την πληρωμή αποζημίωσης 6.500 ευρώ, εάν δεν επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος.

Το δικαστήριο, αφού έκρινε τη συμπεριφορά του εργαζόμενου ως απαράδεκτη, κατέληξε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η «ένταση» που δημιουργείται στην επιχείρηση, αλλά επίσης η «κοινωνική υποβάθμιση της γλώσσας» που έχει καταστήσει αυτό τον τύπο της βρισιάς «κοινής χρήσης» κατά τη διάρκεια συζητήσεων.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε προηγούμενη που επιβεβαίωνε την απόλυση, αλλά πολλά σχόλια του Τύπου την επέκριναν, επισημαίνοντας ότι εάν ο διαχειριστής έβριζε με τον ίδιο τρόπο τους δικαστές μετά την απόφαση, τότε θα τον παρέπεμπαν και θα τον καταδίκαζαν...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.