search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10
MENU CLOSE

Σεξιστικές δηλώσεις για το γυναικείο τένις : «Οι τενίστριες να ευχαριστούν τον Θεό για Φέντερερ και Ναδάλ»

21.03.2016 08:55
Αλέρτ από τον Μάικλ Μουρ: Ο Τραμπ μπορεί να επαναλάβει το 2016 - Media

Απαράδεκτες, σεξιστικές δηλώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του BNP Paribas Open και ξεσήκωσε όλη την Καλιφόρνια.

 

Απαράδεκτες, σεξιστικές δηλώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του BNP Paribas Open και ξεσήκωσε όλη την Καλιφόρνια.

Ο Ρέιμοντ Μουρ, λοιπόν, είχε μια συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο Indian Wells και εξέπληξε όταν αναφέρθηκε στο γυναικείο τένις. «Στην επόμενη ζωή μου θα ήθελα να είμαι στην WTA, γιατί απλά βασίζονται στην επιτυχία των ανδρών», είπε λίγο πριν την έναρξη των χθεσινών τελικών. «Δεν παίρνουν αποφάσεις και είναι τυχεροί, πολύ τυχεροί. Αν ήμουν τενίστρια, κάθε βράδυ θα έπεφτα στα γόνατα και θα ευχαριστούσα τον Θεό που γεννήθηκαν Φέντερερ και Ναδάλ, γιατί κουβάλησαν το άθλημα. Πραγματικά το έχουν κάνει».

Όπως καταλαβαίνετε, οι δηλώσεις αυτές δεν άρεσαν στην WTA… Και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Μουρ φρόντισε να απολογηθεί: «Στο πρωινό με τα media έκανα κάποια κακόγουστα και λανθασμένα σχόλια για την WTA. Ειλικρινά λυπάμαι για αυτά τα λόγια και ζητώ συγνώμη από όλες τις παίκτριες και την WTA στο σύνολο. Ο σημερινός τελικός αντικατοπτρίζει τη δύναμη των παικτριών, της Σερένα και της Βικτόρια, αλλά και όλης της WTA. Επαναλαμβάνω, λυπάμαι ειλικρινά για τα σχόλιά μου».

Το κακό, βέβαια, είχε γίνει. Και κανείς δεν έδωσε σημασία στο γεγονός ότι ζήτησε συγνώμη.

Έξαλλη η Σερένα

Αυτή που τον έβαλε στη θέση του, πάντως, ήταν η Σερένα Γουίλιαμς, που βρέθηκε και δίπλα του στην τελετή απονομής.

«Φυσικά δεν θεωρώ ότι καμία γυναίκα θα πρέπει να πέσει στα γόνατα και να ευχαριστήσει κάποιον», είπε η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο. «Δεν μπορώ να σας πω πόσοι άνθρωποι μου έχουν πει ότι δεν βλέπουν τένις αν δεν παίζω εγώ ή η αδερφή μου. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι είναι ακριβής δήλωση. Πολλές γυναίκες προκαλούν ενθουσιασμό όταν τις βλέπεις να παίζουν. Οι δηλώσεις είναι πολύ λάθος και πολύ πολύ πολύ ανακριβείς. Είμαι ακόμα έκπληκτη, ειδικά γιατί εγώ, η Βίνους και άλλες γυναίκες στο τουρ έχουμε πάει τόσο καλά. Πέρυσι τα εισιτήρια του τελικού των γυναικών στο US Open πωλήθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι των ανδρών. Έπαιζε εκεί ο Ρότζερ ή ο Ράφα; Δεν νομίζω. Οπότε αν κάνεις κάποιο σχόλιο θα πρέπει να έχεις στοιχεία και να γνωρίζεις πράγματα».

Πιο… ψυχρός ο Τζόκοβιτς

Για το συμβάν μίλησε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως δεν κατηγόρησε τον Μουρ και πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ των ανδρών. «Οι γυναίκες έχουν παλέψει για αυτό που αξίζουν και τις χειροκροτώ. Από την άλλη, η ΑΤΡ θα πρέπει να παλέψει περισσότερο, διότι φαίνεται ότι έχει περισσότερους θεατές.  Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ίσως πρέπει να αμειβόμαστε περισσότερο. Αν και δεν πρέπει να παραπονιόμαστε, έχουμε μεγάλο prize money. Υπάρχουν στατιστικά που δείχνουν ποιος τραβάει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και σε σχέση με αυτό θα πρέπει να γίνεται δίκαιη κατανομή».

Θέση, τέλος, πήρε και ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος της WTA και πρώην διευθυντής του τουρνουά. «Ως διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα τουρνουά στο επαγγελματικό τένις, τα σχόλια του Ρέιμοντ Μουρ είναι πολύ απογοητευτικά και ανησυχητικά. Η WTA στέκεται από μόνη της και ιδρύθηκε πάνω στις αρχικές της ισότητας και της ισχύος. Είμαι περήφανος για όλες τις δυνατές παίκτριες της WTA που δουλεύουν σκληρά και θυσιάζονται κάθε μέρα. Το τένις εμπλουτίζεται με τη συνεισφορά και τις επιτυχίες κάθε παίκτη, άνδρα και γυναίκας».

Πηγή: SDNA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03