search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:40
MENU CLOSE

Άρχισαν τα όργανα: Τουρκος παρατηρητής στη Χίο με διαβατήριο του ψευδοκράτους

21.03.2016 11:40
Άρχισαν τα όργανα: Τουρκος παρατηρητής στη Χίο με διαβατήριο του ψευδοκράτους - Media
Αναταραχή σε διπλωματικό επίπεδο επικρατεί στη Χίο καθώς όπως διαπιστώθηκε ένας από τους Τούρκους παρατηρητές που έφθασαν χθες στο νησί, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει διαβατήριο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. 

 

Αναταραχή σε διπλωματικό επίπεδο επικρατεί στη Χίο καθώς όπως διαπιστώθηκε ένας από τους Τούρκους παρατηρητές που έφθασαν χθες στο νησί, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει διαβατήριο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του επετράπη να διανυκτερεύσει στη Χίο, αλλά μένει να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει στο νησί ή αν θα πρέπει να γυρίσει πίσω.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι απειλούν ότι αν δεν γίνει δεκτός να αναλάβει δράση στο νησί, όλη η τουρκική αποστολή θα αποχωρήσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ.

Στο μεταξύ βάσει της αρχής αμοιβεβαιότητας και Έλληνες παρατηρητές βρίσκονται από χθες στα τουρκικά παράλια. 

Την ίδια ώρα την ανησυχία της για την κατάσταση στα νησιά του Β. Αιγαίου όπως και για την αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες από τα νησιά, εξέφρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA fm η κα Καλογήρου εξέφρασε την “ενόχληση” της για την έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως ανέφερε: “Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση 2ου βαθμού. Έχουμε βεβαίως άλλη μια φορά δηλώσει στην κυβέρνηση ότι είμαστε στη διάθεσή τους, σε οτιδήποτε χρειαστεί. Προς το παρόν, το μόνο το οποίο μας ζητήθηκε, είναι από το Λιμεναρχείο, να συνδράμουμε, ώστε να κάνουμε σύμβαση με τα λεωφορεία, για την μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων, από τα σημεία εισόδου μέχρι τα σημεία καταγραφής και ταυτοποίησης, διότι η Ύπατη Αρμοστεία, αναχωρεί και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα για τη μεταφορά τους. Μέχρι τώρα, τα λεωφορεία, τα πλήρωνε η Ύπατη Αρμοστεία. Αυτή είναι η μόνη συνδρομή, η οποία μας έχει ζητηθεί”.

Σε ότι αφορά στους παρατηρητές που θα φθάσουν στα νησιά, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τόνισε πως: “Προς το παρόν, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για Ευρωπαίους, οι οποίοι να έχουν έρθει. Η ενημέρωση είναι για έξι Τούρκους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Μετανάστευσης της Τουρκίας, που έχουν φτάσει στη Χίο και στη σημερινή ημέρα έρχονται και στα άλλα νησιά, και στη Λέσβο και στη Σάμο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:39