search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:04
MENU CLOSE

Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί;

22.03.2016 07:04
Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί; - Media

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις ηχητικές πληροφορίες όταν ο συνομιλητής τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτί.

 

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις ηχητικές πληροφορίες όταν ο συνομιλητής τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτί.

Οι Ιταλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου διαχειρίζεται πληροφορίες από το δεξί αυτί και είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τη δεξιά.

Η έρευνα έγινε μέσω τριών διαφορετικών πειραμάτων:

Αρχικά, οι ερευνητές παρατήρησαν 286 θαμώνες κλαμπ, συζητώντας με δυνατή μουσική στο υπόβαθρο. Το 72% της συζήτησης λεγόταν στο δεξί αυτί του συνομιλητή.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές πλησίασαν 160 θαμώνες και μουρμούρισαν κάτι ακατάληπτο, περιμένοντας να δουν ποιο αυτί θα προτιμούσαν για να ακούσουν καλύτερα, το αριστερό ή το δεξί. Το 58% προτίμησε το δεξί και το 42% το αριστερό αυτί.

Τέλος, ζήτησαν από 176 θαμώνες κλαμπ τσιγάρο, επιλέγοντας για να τους μιλήσουν είτε στο δεξί είτε στο αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως ακούστηκαν σαφώς περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00