23/07/2019 02:35:12

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Τουλούζ - Είχε εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας (Photo-Video)

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Τουλούζ - Είχε εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας (Photo-Video) - Media

 

Έληξε ο συναγερμός στο αεροδρόμιο της Τουλούζ και επιτράπηκε εκ νέου η είσοδος σε επιβάτες και προσωπικό.

Νωρίτερα οι γαλλικές αρχές είχαν δώσει εντολή να εκκενωθεί το αεροδρόμιο, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στους χώρους του.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που επρόκειτο να ταξιδέψει δήλωσε ότι το κύριο κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε σε δύο φάσεις από τις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και ότι επετράπη ξανά στον κόσμο να επιστρέψει σε μια από τις αίθουσες γύρω στις 08:15 τοπική ώρα (09:15 ώρα Ελλάδος), ενώ μια άλλη αίθουσα παρέμεινε κλειστή.

Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου ανέβαζαν στο Twitter φωτογραφίες που έδειχναν επιβάτες να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από τον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων και των αφίξεων.

"Προχωρούμε σε μια επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεθοριακής αστυνομίας χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Χθες οι Βρυξέλλες συγκλονίστηκαν από τρεις εκρήξεις, οι δύο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και η τρίτη σε σταθμό του μετρό, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 200. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.