Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αφράτα κομμάτια μπακαλιάρου με τη μπύρα στο κουρκούτι που κάνει τη διαφορά στη νοστιμιά.
Συνοδεύουμε με σκορδαλιά.
1 φύλλο μπακαλιάρου (παστού με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες και ξαρμυρισμένο για 48 ώρες σε λεκάνη με νερό)
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσης
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού νερό (περίπου)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Αραιώνουμε σιγά σιγά με το νερό το μίγμα μας να μην είναι πολύ σφιχτό αλλά ούτε και πολύ αραιό και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
Βουτάμε καλά το κάθε κομμάτι του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και κατόπιν το ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι με το καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσει.
Γυρνάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μόνο όταν έχουν κάνει χρυσή πέτσα από τη μια μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από την άλλη.
Βγάζουμε τα μπακαλιαράκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.