search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:22
MENU CLOSE

Προβάδισμα του Brexit για 2 μονάδες δείχνει νέα δημοσκόπηση

23.03.2016 11:42
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media
Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ICM, υποδηλώνοντας ότι η εσωκομματική διαμάχη στους Συντηρητικούς ίσως έχει πλήξει την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να κρατήσει τη χώρα εντός της ΕΕ.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ανήλθε στο 43%, 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα συγκριτικά με αντίστοιχη δημοσκόπηση που έγινε πριν από μία εβδομάδα και το υψηλότερο από τότε που η ICM άρχισε να διεξάγει δημοσκοπήσεις με το συγκεκριμένο ερώτημα τον Μάιο του 2015.

Τρεις μήνες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η δημοσκόπηση με δείγμα 2.000 ατόμων που διεξήχθη στις 18-20 Μαρτίου έδειξε ότι το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ την παραμονής στην ΕΕ διαμορφώνεται στο 41%, συγκριτικά με 43% μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Κάμερον βρίσκεται αντιμέτωπος με μια από τις βαθύτερες κρίσεις στα 10 χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία των Συντηρητικών μετά την παραίτηση του ευρωσκεπικιστή υπουργού του Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Εταιρίες όπως η BP και η GlaxoSmithKline έχουν προειδοποιήσει ότι η βρετανική οικονομία των 2,9 τρισ. δολαρίων θα βρεθεί αντιμέτωπη με χρόνια αβέβαιων διαπραγματεύσεων εάν οι ψηφοφόροι ταχθούν υπέρ ενός διαζυγίου με την ΕΕ, με την Goldman Sachs να υποστηρίζει ότι η στερλίνα θα μπορούσε να χάσει έως και το ένα πέμπτο της αξίας της.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που τάσσεται υπέρ του Brexit, δήλωσε ότι το Λονδίνο, το μόνο χρηματοπιστωτικό κέντρο που ανταγωνίζεται τη Νέα Υόρκη, θα μπορούσε να ακμάσει εκτός της ΕΕ. «Νομίζω ότι το Σίτι θα συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση έξω από την ΕΕ και μάλιστα σημαντική άνθιση», δήλωσε ο Τζόνσον σε επιτροπή του κοινοβουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:21