search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Δήμος Αναστασιάδης: «Πλέον ο κόσμος εκτιμά και σέβεται και το τελευταίο 50λεπτο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1909
24-03-2016
24.03.2016 18:23
Δήμος Αναστασιάδης: «Πλέον ο κόσμος εκτιμά και σέβεται και το τελευταίο 50λεπτο» - Media
Εργατικός, καινοτόμος, πρωτοποριακός και δημιουργικός, ο Δήμος Αναστασιάδης δεν κάθεται σε… ησυχία. Αυτή τη φορά, η διάθεση πειραματισμού τον οδήγησε σε… ακροβάτες. 
 
Εργατικός, καινοτόμος, πρωτοποριακός και δημιουργικός, ο Δήμος Αναστασιάδης δεν κάθεται σε… ησυχία. Αυτή τη φορά, η διάθεση πειραματισμού τον οδήγησε σε… ακροβάτες. 
 
«Το τσίρκο μας στην πόλη σας». Ακούγεται ίσως παράδοξος τίτλος για μια μουσική παράσταση. Αλλά δεν είναι, όταν μιλάμε για τον Δήμο Αναστασιάδη, ο οποίος, ακριβώς όπως οι ακροβάτες πάνω στο σχοινί, «ακροβατεί» με ευκολία ανάμεσα στα μουσικά είδη. Και επέλεξε αυτόν τον τίτλο για να βαφτίσει τις εμφανίσεις του που ξεκινούν το Σάββατο στο Votanikos plus. Και ναι, είναι… κυριολεκτικός. Θα υπάρχουν στη σκηνή ακροβάτες, ενώ θα ακούσουμε κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, διασκευασμένες επιλογές από αγαπημένα του ξένα. 
 
Με λίγα λόγια, θα δούμε μια πληθώρα εικόνων σε ένα μοναδικό «show». Παρέα με τον Νίκο Ζαδέ και τη Νικόλ Σαραβάκου, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό θέαμα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, έχοντας στο πλευρό τους μια collectiva από τους καλύτερους ακροβάτες τσίρκου στην Ελλάδα. Περισσότερα μας εξηγεί ο ίδιος…
 
Πώς προέκυψε ο τίτλος της παράστασης «Το τσίρκο μας στην πόλη σας»;
Γράψαμε με τη Λίνα Δημοπούλου το ομώνυμο τραγούδι. Πάντοτε μου άρεσε το τσίρκο, και ως έννοια και ως παράσταση – εκτός από το κομμάτι που εμπεριείχε ζώα, το οποίο με έβρισκε κάθετα αντίθετο. Και να σας πω την αλήθεια, με έναν περίεργο τρόπο, νιώθω ότι ταυτίζομαι με το τσίρκο. Γιατί νιώθω πολυσχιδής προσωπικότητα, μου αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια μουσική διασκεδαστική παράσταση, χωρίς ταμπού, και το… περιτύλιγμα είναι το τσίρκο.
 
Στην αφίσα της παράστασης φοράτε και τη μύτη του κλόουν. Έχετε… τέτοια χαρακτηριστικά. Παραδοσιακά, ξέρουμε ότι οι κωμικοί χαρακτήρες κρύβουν εσωστρέφεια, ενίοτε θλίψη, καμιά φορά μελαγχολία… Σας ταιριάζει αυτό;
Απόλυτα. Έτσι δεν είναι και η μουσική; Έχει και χαρά και λύπη. Κι εγώ θεωρώ ότι μέσα στα τραγούδια μου υπάρχει η χαρά, η λύπη, η παιδικότητα του κλόουν…
 
 Η πορεία σας δείχνει ότι δεν υπάρχουν «στεγανά» στη μουσική για εσάς. Έχετε συνεργαστεί, για παράδειγμα, με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ έχετε γράψει τραγούδι στην Πέγκυ Ζήνα.
Εκτιμώ πολύ τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Και είμαι περήφανος για όλες τις συνεργασίες μου. Έμαθα πολλά και νιώθω πραγματικά πως μέσα από αυτές έγινα καλύτερος. Νομίζω πως όσο εγώ δεν είμαι «κάπου», δηλαδή δεν μπαίνω σε ένα καλούπι, δεν θα μπορέσει κι ο κόσμος να με βάλει. Δεν θα ήθελα να μπω κάτω από μία ταμπέλα. Είναι σίγουρα ένα ρίσκο. Θεωρώ, όμως, ότι όλοι οι καλλιτέχνες έχουν να «πούνε» κάτι και ο συνδυασμός μπορεί να φέρει κάτι πολύ διαφορετικό. Αυτό το πάντρεμα είναι ο λόγος για τον οποίο αγάπησα τη μουσική, που δεν έχει σύνορα. Μου αρέσει να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι χωρίς να σκέφτομαι πού θα με βγάλει όλο αυτό. Στο φινάλε, μουσική κάνουμε όλοι. Το όραμα είναι κοινό. Απλά κάποιος μπορεί να θέλει να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο είδος.
 
Με ποιους καλλιτέχνες της γενιάς σας νιώθετε συνοδοιπόρος; Ότι έχετε κοινό όραμα, όπως λέγατε πριν. 
Αν με ρωτάτε ποιους καλλιτέχνες από τη γενιά μου εκτιμώ ή με ποιους θα ήθελα να συνεργαστώ, είναι πολλοί. Μελίνα Ασλανίδου, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, είναι μερικοί από αυτούς. 
 
Ετοιμάζετε καινούργιο δίσκο;
Ναι. Οι συνθέσεις είναι έτοιμες. Μένει να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε. Ετοιμάζω και κάποια τραγούδια για να δώσω σε άλλους καλλιτέχνες.
 
Σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
Βέβαια. Το βλέπουμε πια γενικά στην καθημερινότητα. Έχουμε κλειστεί λίγο στο καβούκι μας και στο σπίτι μας. Δεν θέλεις να ξοδέψεις. Στην ουσία δεν έχεις για να ξοδέψεις. Τα όνειρα έχουν ψαλιδιστεί. Πιστεύω, όμως, ότι κι αυτή η «κλεισούρα» με τους φίλους μας, θα μας κάνει να ξαναβρούμε κάτι παλιό, κάτι ρομαντικό. Θα τη «βγάλουμε», θα βρούμε τον τρόπο να διασκεδάσουμε. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα το οποίο «κόβεται» είναι η ψυχαγωγία. Θα το σκεφτείς πλέον να βγεις να πιεις ένα ποτό. Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι εκεί που θα πας θα περάσεις τέλεια. Πέρασε η εποχή που έβγαινες κάπου, κι αν δεν σου άρεσε πήγαινες αλλού. Πλέον ο κόσμος εκτιμά και σέβεται και το τελευταίο 50λεπτο. 
 
Info
Βοτανικός plus
Έναρξη Σάββατο 26 Μαρτίου (για τέσσερα Σάββατα)
Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση (είσοδος 
από Κασσάνδρας 23), Βοτανικός, 
τηλ.: 210-3412622, 
ώρα προσέλευσης: 22.30
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10