25/05/2019 03:22:31

Εναλλακτικές λύσεις για το ασφαλιστικό ζητά ο Σόιμπλε! - «Δεν επείγει το χρέος»

Εναλλακτικές λύσεις για το ασφαλιστικό ζητά ο Σόιμπλε! - «Δεν επείγει το χρέος» - Media

 

Θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Αν, για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί θα πρέπει (...) μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν ώστε να βρουν κάτι άλλο στη θέση της", είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

"Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει", πρόσθεσε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι υπάρχουν πιο πιεστικά ζητήματα, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.