search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Η μπύρα με ναζιστικούς συμβολισμούς που προκαλεί αντιδράσεις στη Γερμανία (Photos)

23.03.2016 16:20
Η μπύρα με ναζιστικούς συμβολισμούς που προκαλεί αντιδράσεις στη Γερμανία (Photos) - Media

Ναζιστική μπύρα κατηγορείται ότι πουλάει ζυθοποιία της Βαυαρίας, καθώς αναγράφει στις ετικέτες της συνθηματικές αναφορές στον Χίτλερ και τους νεοναζί, σύμφωνα με φοιτητικές ενώσεις του Πανεπιστημίου Regensburg.

 

Ναζιστική μπύρα κατηγορείται ότι πουλάει ζυθοποιία της Βαυαρίας, καθώς αναγράφει στις ετικέτες της συνθηματικές αναφορές στον Χίτλερ και τους νεοναζί, σύμφωνα με φοιτητικές ενώσεις του Πανεπιστημίου Regensburg.

Οι φοιτητές καλούν τους Γερμανούς να μποϋκοτάρουν την καινούργια μπύρα λάγκερ «Grenzzaun Halbe» (Μισός Φράχτης)της ζυθοποιίας Röhrl και υποστηρίζουν ότι η ονομασία της αναφέρεται στους συνοριακούς φράχτες, και περνάει αντι-προσφυγικό μήνυμα.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η τιμή της μπύρας, η οποία ανέρχεται στα 88 σεντς, παραπέμπει στον κρυφό χαιρετισμό των νεοναζί. Οι νεοναζί χρησιμοποιούσαν συμβολικά τον αριθμό 88 ως χαιρετισμό διότι το όγδοο γράμμα της λατινικής αλφαβήτου είναι το h. Οπότε το διπλό hh είναι τα αρχικά του χαιρετισμού «Heil Hitler».

Επιπλέον, η ημερομηνία λήξης της μπύρας στις «9 Νοεμβρίου» προκάλεσε ταραχή καθώς συμπίπτει με την επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων, που αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος.

Ο επικεφαλής της ζυθοποιίας Röhrl, Φρανκ Σίλνερ, δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ημερομηνία λήξης, αφού αυτή ορίζεται από τις υγειονομικές αρχές. Αναφερόμενος στην τιμή της μπύρας, είπε ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτός ο συνειρμός μέχρι τη στιγμή που του το ανέφερε ένας δημοσιογράφος. 

Η Ένωση των Βαυαρών Ζυθοποιών στήριξε τον Φρανκ Σίλνερ. 

Οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι ακόμα κι αν θεωρήσει κανείς συμπτώσεις την ημερομηνία λήξης και τα 88 σεντς και μόνο η ονομασία της μπύρας, αξίζει το μποϋκοτάζ. 

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών, Μάικλ Αχμαν, επεσήμανε ότι «Είναι λάθος να κάνεις μάρκετινγκ εις βάρος των προσφύγων. Η ονομασία, είναι σαν να δίνει ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία φράχτη, προκειμένου να κρατήσουμε τους πρόσφυγες έξω από τη Γερμανία. Φανταστείτε, κάτω από την ονομασία της πύρας υπάρχει και το σλόγκαν “Προστάτεψε. Αμύνσου. Διατήρησε”».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ζυθοποιίας επέμεινε: «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των προσφύγων. Αντίθετα είμαστε οι πρώτοι που τους βοήθησαν… Η ζυθοποιία ναύλωσε οχήματα μεταφοράς των προσφύγων και τους παρείχε δωρεάν ποτά». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:26