search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:12
MENU CLOSE

Πώς φανταζόταν η NASA το 1970 τη ζωή στο διάστημα; Δείτε αν «έπεσε» μέσα

23.03.2016 16:28
Πώς φανταζόταν η NASA το 1970 τη ζωή στο διάστημα; Δείτε αν «έπεσε» μέσα - Media

 

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή των ανθρώπων σε μία διαστημική αποικία; Η NASA το έκανε το 1970, με τη βοήθεια του φυσικού Gerard O’Neill του Πανεπιστημίου του Στανφορντ. Ο Gerard O’Neill διεξήγε έρευνα για μελλοντικές αποικίες στο διάστημα και απεικόνισε αυτόν τον καινούριο κόσμο.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις δείχνουν πως μπορεί ο ανθρώπινος πολιτισμός να ευδοκιμήσει σε καινούριες κοινωνίες.

Οι πολιτείες είναι κυλινδρικές. Πλούσιες κατοικίες ξεχωρίζουν μέσα σε διαστημικούς σταθμούς τεραστίων διαστάσεων, όπου υπάρχει επίσης πράσινο και οικοσυστήματα που θυμίζουν τα γήινα. Ένας διαστημικός σταθμός που θα μπορούσε να φιλοξενήσει 10.000 κατοίκους περιλαμβάνει λίμνες, δάση, πάρκα, παραδοσιακές συνοικίες και εκκλησίες.

Το πρόγραμμα του O’Neill υποστηρίχθηκε από τη μαζική αποστολή δορυφόρων, που θα υποστήριζαν αυτές τις αποικίες. Ωστόσο, 40 χρόνια μετά η ανθρωπότητα απέχει ακόμα έτη φωτός από τη δημιουργία αυτών των ουτοπικών πολιτειών.

Πηγή: Russia Today

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10