search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Ερντογάν: Ένας εκ των βομβιστών είχε συλληφθεί στην Τουρκία-Απελάθηκε στο Βέλγιο και εκεί τον άφησαν ελεύθερο

23.03.2016 17:34
Ερντογάν: Ένας εκ των βομβιστών είχε συλληφθεί στην Τουρκία-Απελάθηκε στο Βέλγιο και εκεί τον άφησαν ελεύθερο - Media

 

Ένας από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν χθες Τρίτη στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στη νότια Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο, όπου κατόπιν οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατονόμασε τον εξτρεμιστή ως τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα. Οι βελγικές αρχές κατονόμασαν δύο αδελφούς ως τους βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες, ενώ ακόμη ένας ύποπτος παραμένει ασύλληπτος.

«Ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση στις Βρυξέλλες συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 στο Γκαζιάντεπ. Απελάθηκε την 14η Ιουλίου 2015 έπειτα από πληροφορίες της πρεσβείας του Βελγίου» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου προσθέτοντας ότι οι βελγικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τη διασύνδεσή του με τους τζιχαντιστές «παρά τις προειδοποιήσεις μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:14