search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:55
MENU CLOSE

Ο χρόνος είναι… γιατρικό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1909
24-03-2016
25.03.2016 04:00
sp1703paralagi1.jpg

Σε… Κούγκι απειλούσε να μετατρέψει τον κυβερνητικό σχηματισμό, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πάνος Καμμένος με αφορμή το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας». Ωστόσο ο υπ. Άμυνας βρίσκει τοίχο. Γιατί δίπλα στον Μουζάλα στάθηκε όχι μόνο όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά, και η Ν.Δ. και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι μισοί ΑΝΕΛΛ.

 

Σε… Κούγκι απειλούσε να μετατρέψει τον κυβερνητικό σχηματισμό, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πάνος Καμμένος με αφορμή το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας». Ωστόσο ο υπ. Άμυνας βρίσκει τοίχο. Γιατί δίπλα στον Μουζάλα στάθηκε όχι μόνο όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά, και η Ν.Δ. και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι μισοί ΑΝΕΛΛ.
 
Το «θερμό επεισόδιο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ έδειξε ότι… ίσως δεν υπάρχει πιο ταιριαστός στίχος στην ελληνική δισκογραφία από το «ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ» για να περιγράψει την ελληνική κυβέρνηση. Αριστεροί πρέπει να συνυπάρξουν κυβερνητικά με δεξιούς και το αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τραγελαφικό… 
 
Το ζήτημα Μουζάλα θα απασχολήσει και θα συζητηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όπως λένε κάποιοι σε αυτές τις περιπτώσεις, «ο χρόνος είναι το καλύτερο γιατρικό». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκε η περίπτωση να αυτονομηθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο μέχρι σήμερα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
 
Οι «γαλάζιοι»
 
Αυτή η διάσταση του προβλήματος που ανέκυψε, απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο αναφορικά με τη σταθερότητα της συνεργασίας των δύο κομμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ., από την πλευρά τους, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα Μουζάλα και, αν και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις στη «γαλάζια» παράταξη, ζήτησαν την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό εξαιτίας της επίμαχης αναφοράς του. 
 
Υπό αυτό το πρίσμα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η συζήτηση στη Βουλή, τη Δευτέρα το βράδυ, επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό, στην οποία απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας. 
Η «γαλάζια» παράταξη είχε την ευκαιρία να βάλει «φωτιά στα τόπια», να επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στον αρμόδιο υπουργό και να ζητήσει την παραίτησή του, πιστή στα όσα αξίωσε πριν από λίγες ημέρες.
 
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του» ανέφερε η Ν.Δ. την περασμένη εβδομάδα στη δήλωσή της. 
 
Και μπορεί εντός της Ολομέλειας η Ν.Δ. να άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, δεν ζήτησε πάντως εκ νέου την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα για τις δηλώσεις του, δείχνοντας αδυναμία να υποστηρίξει όσα «φώναζε» πριν από λίγες ημέρες.
Ακόμη και το… κρύο χιούμορ που επιστράτευσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε μια προσπάθεια να «τσιγκλίσει» τον Μουζάλα δεν έκανε «γκελ» στους βουλευτές της Ν.Δ. 
 
«Θέλω να ελπίζω, κύριε υπουργέ, ότι εν τη ρύμη του λόγου σας δεν θα την πείτε Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» σημείωσε, γεμάτος ειρωνική διάθεση, ο Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην υπόθεση του Τούρκου αστυνομικού που έφτασε στη χώρα μας με σφραγισμένα ταξιδιωτικά έγγραφα από τα Κατεχόμενα. Ένα «αστειάκι» όμως που άφησε παγερά αδιάφορους ακόμα και εκείνους που κάθονταν στα «γαλάζια» έδρανα… 
 
Υπήρξαν μάλιστα και βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι όχι μόνο δεν έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Μουζάλα, αλλά μίλησαν, το λιγότερο, με θετικά λόγια για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό. 
 
«Εάν, ο μη γένοιτο, είχατε αρρωστήσει ξαφνικά, ποιος θα σας αντικαθιστούσε; Όλοι εμείς βλέπουμε έναν κύριο Μουζάλα, ο οποίος ηρωικώ τω τρόπω διεκινείτο σε όλες τις ζώνες του πυρός του προσφυγικού και προσπαθούσε να κάνει ορισμένα πράγματα» υποστήριξε ο Θανάσης Δαβάκης τονίζοντας ότι ο Μουζάλας έχει κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες ως αρμόδιος υπουργός παρά την ανυπαρξία οποιουδήποτε μηχανισμού μέχρι σήμερα. 
 
Αποθέωση από ΑΝΕΛΛ 
 
Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια πάντως μίλησε για τον Γιάννη Μουζάλα, στην ίδια συζήτηση στη Βουλή, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛΛ, δείχνοντας ότι η «φωτιά» που άναψε η επίμαχη αναφορά του υπουργού έχει αρχίσει να σβήνει, ενώ είχε προηγηθεί, υψώνοντας «ασπίδα προστασίας», και ο Κώστας Ζουράρις εκ μέρους των ΑΝΕΛΛ.
 
«Θέλω να πω κάτι για τον υπουργό Μουζάλα. Έχω μάθει τους φίλους μου να μην τους πουλάω ποτέ. Ο Μουζάλας, για μας, ήταν πρότυπο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ και συνέχισε αποθεώνοντας, επί της ουσίας, τον αρμόδιο υπουργό για τη μεταναστευτική πολιτική. 
 
«Χρόνια δούλευε στους Γιατρούς του Κόσμου και ξέρουμε όλοι τι έχει κάνει. Το γεγονός ότι εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουμε μια υπερευαισθησία στο θέμα της ονομασίας είναι δικαίωμά μας. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, αυτήν την υπερευαισθησία που έχουμε εμείς να τη συμμερίζονται όλοι οι άλλοι. 
 
Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα βρουν μια λύση για έναν υπουργό που εγώ τον τιμώ απεριόριστα και το δηλώνω ευθαρσώς ενώπιόν σας. Είναι προσωπική μου άποψη. Κι έχω μάθει τους ανθρώπους τους τίμιους, τους καθαρούς, τους δουλευταράδες να τους τιμώ» κατέληξε ο Παπαχριστόπουλος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53