search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Τσίπρας στην ΠΓ: Το βάρος της συμφωνίας είναι μπροστά μας

23.03.2016 18:56
Τσίπρας στην ΠΓ: Το βάρος της συμφωνίας είναι μπροστά μας - Media

 

Προσφυγικό και διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωσή της. Επισήμανε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι θα προστατευτούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας.

“Θετική εξέλιξη η συμφωνία”

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην  συμφωνία για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:00