19/10/2019 09:15:43

Τσίπρας στην ΠΓ: Το βάρος της συμφωνίας είναι μπροστά μας

Τσίπρας στην ΠΓ: Το βάρος της συμφωνίας είναι μπροστά μας - Media

 

Προσφυγικό και διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωσή της. Επισήμανε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι θα προστατευτούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας.

"Θετική εξέλιξη η συμφωνία"

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην  συμφωνία για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.