search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04
MENU CLOSE

Tα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-03-2016

24.03.2016 06:45
Νέα είσοδος επιχειρηματία στον Τύπο – Θα επενδύσει σε δύο εφημερίδες - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-03-2016.

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-03-2016.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σε 3 δόσεις και φέτος ο φόρος εισοδήματος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης, όταν υποσχόταν σε 6.000.000 φορολογουμένους ότι φέτος ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί με μεγαλύτερη άνεση σε 7-10 μηνιαίες δόσεις (αντί για τρεις διμηνιαίες)».

ΕΘΝΟΣ: «Στο σκοτάδι οι φορείς-φαντάσματα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «το δημόσιο αδυνατεί να απογράψει τον…εαυτό του. Ύστερα από 6 χρόνια εξαγγελιών και την εναλλαγή τεσσάρων κυβερνήσεων το υπουργείο στέλνει νέα τελεσίγραφα σε… άγνωστους παραλήπτες: όποιος δεν δώσει στοιχεία μέχρι τα τέλη Μαρτίου χάνει τη χρηματοδότηση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ώρα… Εφορίας με εκκαθαριστικά «δυσφορίας»»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανοίγει με καθυστέρηση 2 μηνών το Taxisnet. Αν και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Απριλίου, θεωρείται βέβαιο πως θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 31 Μαΐου. Τι πρέπει να προσέξουν οι 6 εκατ. φορολογούμενοι στη συμπλήρωση της δήλωσης. Τα μυστικά και οι παγίδες των κωδικών».

ΕΣΤΙΑ: «Στρατηγική ήττα στο μεταναστευτικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις 7 Απριλίου 2015, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, είχε απειλήσει (στους Τάιμς του Λονδίνου) πως αν η Ελλάς «εκδιωχθεί ή αναγκασθεί να βγει από την Ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης».

Η ΑΥΓΗ: «Εκτός συμφωνίας οι αξιώσεις του ΔΝΤ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε ευθεία αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του ΔΝΤ, που με συνεχή προσκόμματα δημιουργεί αβεβαιότητα έως την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, προχώρησε η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πρόβα μετωπικής με το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ. Ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φρ. Κουτεντάκης κατηγόρησε το Ταμείο ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει και παραλλήλισε τη συμπεριφορά του με τον ξεσπιρικό τοκογλύφο Σάιλοκ που ζητάει να πληρωθεί με μια λίβρα σάρκας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Ηφαίστειο» η Ειδομένη»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις οξύνονται και γίνονται ανεξέλεγκτες. Η υγεία των προσφύγων και μεταναστών επιδεινώνονται καθημερινά, μετά την αποχώρηση αρκετών ΜΚΟ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συλλαλητήριο ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην ανακοίνωση-κάλεσμα η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή σύνταξη»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η σημερινή εργασιακή ζούγκλα, όπου κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, «υπόσχεται» στη νέα γενιά εργαζομένων μισές ώρες εργασίας, μισό μισθό και σύνταξη μέχρι 500 ευρώ. Η βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επήλθε σταδιακά τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό μάλιστα με τις περικοπές στις συντάξεις, δημιουργεί συνθήκες φτωχοποίησης».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Δίδυμη απειλή»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο τρόμος που απλώθηκε πάνω από τις Βρυξέλλες, σε επίπεδο συμβολισμού, υπερβαίνει τα προηγούμενα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Έως πρότινος οι επιθέσεις επικεντρώνονταν σε εθνικούς στόχους (Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι) χωρών οι οποίες γίνονταν αντικείμενο αντεκδίκησης στο πλαίσιο του «ιερού πολέμου» ».

KONTRA NEWS: «Να κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις για 2-3 μήνες!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σκληρή απάντηση, δίνει η κυβέρνηση στους τοκογλύφους του ΔΝΤ, που επιχειρούν να τινάξουν τη διαπραγμάτευση στον αέρα, γιατί προφανώς ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα παραμείνουν στο πρόγραμμα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητούν να μην πληρωθούν μισθοί στους δημόσιους υπαλλήλους και οι συντάξεις για 2-3 μήνες, προκειμένου να διαμορφωθούν τα επιθυμητά γι’ αυτούς δημοσιονομικά μεγέθη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οι νέες συντάξεις- Ο «χάρτης» του ασφαλιστικού με τα ποσοστά αναπλήρωσης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «χαμηλότερα ποσά για τους παλαιούς και νέους συνταξιούχους. Ανώτατη σύνταξη 1.152 ευρώ για υψηλόμισθο με 40 έτη ασφάλισης, προτείνει το ΔΝΤ. Το υπουργείο αντιπροτείνει την καταβολή 1.318 ευρώ μηνιαίως».

Η ΑΞΙΑ: «Η διαδρομή της λύσης 17 και 22 Απρίλη!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ένα ή δύο νομοσχέδια, με ή χωρίς το ΔΝΤ, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όλα τελειώνουν τον Μάιο ή μέρος αυτών τον Ιούνιο!. 2 Απριλίου επιστρέφουν οι «θεσμοί». 4 Απριλίου ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Μύλος» με το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «άρωμα εμπλοκής, με κίνδυνο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναδύει η αντιπαράθεση της Ελλάδας με το ΔΝΤ, καθώς και η διελκυστίνδα ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το χρέος».

VOICE: «Πως θα πάρετε ζεστό χρήμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας, την Ελλάδα της κρίσης, της ύφεσης και των μνημονίων, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω το… ΕΣΠΑ. Από τα μεγάλα έργα υποδομών μέχρι προνοιακές δομές, από έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι ιδιωτικές επενδύσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02