search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:00
MENU CLOSE

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το φεστιβάλ χρωμάτων στην Ινδία – Οι θρύλοι πίσω απ’ τη γιορτή

24.03.2016 17:17
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το φεστιβάλ χρωμάτων στην Ινδία - Οι θρύλοι πίσω απ’ τη γιορτή - Media

Σήμερα είναι το φεστιβάλ χρωμάτων «Holi» στην Ινδία που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και τον θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού.

 

Σήμερα είναι το φεστιβάλ χρωμάτων «Holi» στην Ινδία που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και τον θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού.

Το «Holi» γιορτάζεται κυρίως στην Ινδία και το Νεπάλ, περισσότερο από Ινδουιστές, αλλά και από πιστούς άλλων θρησκειών στο διάσημο φεστιβάλ, όπου ρίχνουν χρώματα σε μορφή σκόνης.

Το χθεσινό βράδυ, όλοι οι δρόμοι της Ινδίας είχαν μετατραπεί σε χρωματιστούς παιδότοπους με ανθρώπους να ρίχνουν ο ένας στον άλλο χρώματα και νερό.

Το διήμερο φεστιβάλ γιορτάζεται την ημέρα μετά την τελευταία πανσέληνο του ινδουιστικού ημερολογίου. Η πρώτη μέρα είναι γνωστή ως «Holika Dahan», στην οποία οι άνθρωποι ανάβουν φωτιές για το συμβολικό κάψιμο του διαβόλου «Holika» και το ξεπέρασμα του κακού. Η δεύτερη μέρα είναι γνωστή ως «Rangwali Holi», στην οποία ξεκινάνε τα διασκεδαστικά παιχνίδια και οι ρίψεις χρωμάτων φωτίζουν τον ουρανό.

Η γιορτή «Holi», πέραν από την καύση του διαβόλου, προέρχεται και από τον θρύλο για τις θεότητες Ράντχα και Κρίσνα.

Ο Κρίσνα αγάπησε την Ράντχα, αλλά ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματός της. Τότε, ο Ράντχα έβαψε το πρόσωπό της για να έχει το ίδιο χρώμα με το δικό του. Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν την παράδοση, βάφοντας τα πρόσωπά τους το ίδιο χρώμα, κατά την διάρκεια των εορτασμών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:58