search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:03
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα «όπλα» της φύσης για μια καλή στύση

27.03.2016 08:35
Τα 4 «αντικλείδια» για την στυτική δυσλειτουργία  - Media

Η ακολούθηση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά και τσάι μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Μια πλούσια διατροφή σε φρούτα, λαχανικά και τσάι μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας, αποδεικνύει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN). 

Σύμφωνα με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς», επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο East Anglia και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανέλυσαν στοιχεία από 25.096 εθελοντές, οι οποίοι ανά τετραετία συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής.

Σε αυτά οι άνδρες βαθμολογούσαν περιοδικά και την ικανότητά τους να επιτυγχάνουν και να διατηρούν μία στύση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Κατά την έναρξη της μελέτης κανείς από αυτούς δεν έπασχε από στυτική δυσλειτουργία, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η η 10ετής έρευνα το 35,6% από αυτούς ανέφεραν προβλήματα στύσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τους κι άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στη στυτική δυσλειτουργία, όπως είναι το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, η αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση αλκοόλ και το ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη κατανάλωση διαφόρων ειδών φλαβονοειδών στις ηλικίες κάτω των 70 ετών σχετιζόταν με μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας σε ποσοστό από 11% έως 16%.

Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων, τα οποία αποτελούν πολύ σημαντική πηγή αυτών των αντιοξειδωτικών ουσιών, συσχετίστηκε με μείωση κατά 14% του κινδύνου εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.

Το μέγεθος και ο σχεδιασμός της μελέτης καθιστούν τα ευρήματα ισχυρά, αλλά δεν αποδεικνύουν σχέση αιτίας – αποτελέσματος, έσπευσαν να επισημάνουν οι ερευνητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15