search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:15
MENU CLOSE

Διευκρινίσεις της ΤτΕ για τα 500ευρα

27.03.2016 12:12
Διευκρινίσεις της ΤτΕ για τα 500ευρα - Media

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την καταγραφή των στοιχείων όσων έχουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ προχώρησε, με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος.
 

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα πηγές της ΤτΕ επισήμαναν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, «δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην επιστροφή των καταθέσεων (θέμα στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο διοικητής της), όσο και στην αποτροπή διακίνησης χαρτονομισμάτων ή μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, επανέλαβε οδηγίες που έχει δώσει στις τράπεζες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύουν τους πολίτες, οι οποίοι νόμιμα επιθυμούν να συναλλαχθούν με το τραπεζικό σύστημα».

«Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η εγκύκλιος της ΤτΕ λέει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σε αυτές. Δηλαδή αν κάποιος έχει έναν οποιονδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτήν την τράπεζα να αλλάξει 500ρικα, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται. Αυτό επιβάλλει η (διεθνής) νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος», ανέφεραν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:14