search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:31
MENU CLOSE

Πεντακόσιες απολύσεις στο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ

27.03.2016 14:32
Πεντακόσιες απολύσεις στο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ - Media

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει σε “περίπου 500 απολύσεις”, κυρίως μεταξύ του προσωπικού του που εργάζεται στο εμιράτο, στο πλαίσιο “πρωτοβουλίας για την βελτιστοποίηση” της παραγωγικότητας.

   

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει σε “περίπου 500 απολύσεις”, κυρίως μεταξύ του προσωπικού του που εργάζεται στο εμιράτο, στο πλαίσιο “πρωτοβουλίας για τη βελτιστοποίηση” της παραγωγικότητας.

Ο σταθμός επεσήμανε σε ανακοίνωση πως η διοίκησή του αποφάσισε να καταργήσει “περίπου 500 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, οι περισσότερες από αυτές στο Κατάρ”, όπου βρίσκεται η έδρα του Αλ Τζαζίρα.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του σταθμού, 60% των απολύσεων, ήτοι 300 θέσεις εργασίας, αφορούν στο προσωπικό του Αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

Ο προσωρινός γενικός διευθυντής του Αλ Τζαζίρα, Μοστεφά Σουάγκ, διαβεβαίωσε πως η κατάργηση των θέσεων εργασίας έχει ως στόχο την “βελτιστοποίηση” της παραγωγικότητας και “την ανάπτυξη της εργασίας (του σταθμού) ώστε να διατηρήσει ηγετική θέση”.

“Παρά το γεγονός ότι η απόφαση συνάδει με τα όσα γίνονται στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, πάρθηκε με δυσκολία”, τόνισε ο κ. Σουάγκ.

“Ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι πως πρόκειται για καλή απόφαση ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα του δικτύου μας”, πρόσθεσε.

Στέλεχος του σταθμού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι πρώτες απολύσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα και πως οι περισσότερες αποχωρήσεις αφορούν δημοσιογράφους.

Οι απολύσεις αυτές πραγματοποιούνται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του σταθμού Al-Jazeera America, το οποίο θα οδηγήσει στην απώλεια περίπου 700 θέσεων εργασίας.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ πριν από 20 χρόνια και απασχολεί περίπου 4.500 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κατάργηση των θέσεων εργασίας ανακοινώθηκε ενώ το Κατάρ, μεγάλος παραγωγός αερίου και πετρελαίου, βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάρρευση των τιμών αυτών των πηγών ενέργειας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:30