search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Οι γαλλικές αρχές κατεδάφισαν τη «ζούγκλα» του Καλαί (Photos-Video)

28.03.2016 07:01
Οι γαλλικές αρχές κατεδάφισαν τη «ζούγκλα» του Καλαί (Photos-Video) - Media

Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει τις εικόνες των προηγούμενων μηνών, οι εκατοντάδες σκηνές ανάμεσα στις οποίες είχαν δημιουργηθεί καταστήματα, εστιατόρια ακόμα και ξενοδοχεία έχουν εξαφανιστεί. Τα μόνα στοιχεία που θυμίζουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάποτε είχαν στοιβαχτεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι μία μικρή αυτοσχέδια εκκλησία, ένα τζαμί και ένα σχολείο δίπλα σε μία σειρά από 125 κοντέινερ τα οποία βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και έχουν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου να φιλοξενηθούν περι στους 1.500 μετανάστες.

Η εντολή από το γαλλικό δικαστήριο ώστε να εκκαθαριστεί η περιοχή δόθηκε τον περασμένο μήνα παρόλα αυτά ακολούθησαν πολλά επεισόδια από την άφιξη κιόλας των ομάδων κατεδάφισης κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία. Οι πρόσφυγες συνέχισαν να διαμαρτύρονται καίγοντας τις σκηνές τους, ενώ κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης που λάμβαναν μέρος στο νότιο κομμάτι του Καλαί, εκεί δηλαδή που είχαν κατασκηνώσει περισσότερα από 4.000 άτομα. Πλέον περίπου 2.500 άνθρωποι διαμένουν σε μια τοποθεσία κοντά στην Δουνκέρκη, ενώ μερικοί έχουν κατασκηνώσει σε σπηλιές και άλλοι σε μία εγκαταλελειμμένη εκκλησία στα παράλια της Νορμανδίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:30