search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Sky Italia: Από την Ιταλία στην Ελλάδα με βελγικό διαβατήριο ο Μπακραουί – Τι απαντά η ΕΛΑΣ

28.03.2016 11:45
Sky Italia: Από την Ιταλία στην Ελλάδα με βελγικό διαβατήριο ο Μπακραουί - Τι απαντά η ΕΛΑΣ - Media

Από την Ιταλία στην Ελλάδα είχε μεταβεί τον Ιούλιο του 2015, o Χαλίντ ελ Μπακραουί, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky Italia.

 

Από την Ιταλία στην Ελλάδα είχε μεταβεί τον Ιούλιο του 2015, o Χαλίντ ελ Μπακραουί, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky Italia που επικαλείται πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο Χαλίντ ελ Μπακραουί, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες.

Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας με προορισμό την Αθήνα.

Απορία εκφράζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή τους από τις βελγικές αρχές για τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ενώ παράλληλα εκφράζουν την απορία τους για το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται και πηγές τις ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Όπως σημειώνουν οι τρομοκράτες ήταν Βέλγοι πολίτες και μπορούσαν να ταξιδεύουν ελευθέρα με την ταυτότητά τους σε όλα τα κράτη της ζώνης Σένγκεν, όπως κάνουν καθημερινά εκατομμύρια Ευρωπαίοι.

Οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν ότι ο έλεγχος στις λίστες επιβατών των πτήσεων δεν αρκεί, καθώς ο βομβιστής ακόμη και αν πέρασε από τη χώρα μας, κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ακόμη, είναι πιθανό να το έκανε με πλαστά στοιχεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:56