search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:35
MENU CLOSE

Έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ (υπό όρους) είναι η Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

28.03.2016 16:16
Έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ (υπό όρους) είναι η Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  - Media

Την ίδια ώρα ο δ/ντης της CIA που επισκέφτηκε τη Ρωσία έθεσε θέμα αποχώρησης του Άσαντ. 

 

Η Συρία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε μια διεθνή συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά μόνο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεργαστούν με την Δαμασκό με τρόπο που δεν έχει συμβεί ως τώρα, δήλωσε σήμερα ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζαφάρι.

«Ο δυτικός συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) δεν πέτυχε στην Συρία, επειδή δεν συνεργάστηκε με το καθεστώς. Η Ρωσία πέτυχε, επειδή συνεργάστηκε μαζί μας», δήλωσε ο Τζαφάρι σε συνέντευξη που παραχώρησε με το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα στο Λίβανο al-Mayadeen.

«Είμαστε ανοιχτοί στη δημιουργία μιας διεθνούς συμμαχίας ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά σε συνεργασία με την συριακή κυβέρνηση. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ, αρκεί η συνεργασία αυτή να γίνει σε συντονισμό με την Συρία», πρόσθεσε ο Σύρος πρέσβης.

Η CIA

Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν έθεσε το θέμα της αποχώρησης από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ρώσους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, Γουίλιαμ Στίβενς στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν ταξίδεψε στην Ρωσία στις αρχές Μαρτίου για να τονίσει στους ρώσους αξιωματούχους τη σημασία η Ρωσία και το συριακό καθεστώς να εφαρμόσουν –βάσει συμφωνιών– την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Συρία», σημείωσε ο Στίβενς.

«Ο διευθυντής Μπρέναν επίσης επανέλαβε την σταθερή υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε μια αληθινή πολιτική μετάβαση στην Συρία και την ανάγκη αποχώρησης του Άσαντ (σ.σ. από την εξουσία) ώστε να διευκολυνθεί μια (πολιτική) μετάβαση που θα εκφράζει την επιθυμία του συριακού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπρέναν είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις στη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με την απόφαση της Μόσχας να αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ‘Ολεγκ Σιρομολότοφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Μπρέναν δεν είχε επαφές με το Κρεμλίνο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31