search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρωταθλητής στο μποξ Νικ Μπλάκγουελ – Έπεσε αναίσθητος στον 10ο γύρο (Video)

28.03.2016 17:17
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρωταθλητής στο μποξ Νικ Μπλάκγουελ – Έπεσε αναίσθητος στον 10ο γύρο (Video) - Media

Από τα απανωτά χτυπήματα σαν σφυριές που δέχτηκε από τον αντίπαλο του, ο εγκέφαλος του σχεδόν έγινε «χυλός». 

 

Από τα απανωτά χτυπήματα σαν σφυριές που δέχτηκε από τον αντίπαλο του, ο εγκέφαλος του σχεδόν έγινε «χυλός».

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο κόσμος του μποξ τη μεγαλύτερη μάχη που δίνει ο πρωταθλητής στα μεσαία βάρη Νικ Μπλάκγουελ. Σε αγώνα που έδωσε με τον Κρις Γιουμπάνκ Τζούνιορ, για την υπεράσπιση του τίτλου των μεσαίων βαρών, τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν τόσο σφοδρά που έπαθε αιμάτωμα στον εγκέφαλο και βρίσκεται σε κώμα.

Ο αγώνας των δυο μποξέρ έγινε στο Γουέμπλεϊ Αρίνα και διακόπηκε στον 10ο γύρο, επειδή ο Μπλάκογουελ έπεσε αναίσθητος. Λίγη ώρα πριν όλοι έβλεπαν την προσπάθεια που έκανε να αγωνιστεί. Το αριστερό του μάτι είχε κλείσει και το κεφάλι επάνω στο κούτελο είχε φουσκώσει επικίνδυνα.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν πως εάν ο αγώνας σταματούσε στον 7ο γύρο, οι πιθανότητες τώρα θα ήταν με το μέρος του για να αναρρώσει. Όμως ο πρωταθλητής συνέχισε να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι για 3 ακόμη γύρους μέχρι που δεν άντεξε και έπεσε.

Κριτική ασκήθηκε και στον προπονητή του ο οποίος ενώ έβλεπε τον παίχτη του να παραπαίει, δεν πετούσε λευκή πετσέτα για να διακοπεί έστω και εις βάρος του, ο αγώνας. Ο αντίπαλος του Κρις Γιούμπανκ είπε: «του έδωσα ορισμένα πολύ δυνατά χτυπήματα. Ο διαιτητής έπρεπε ίσως να διακόψει νωρίτερα τον αγώνα».

Η μητέρα του Μπλάκγουελ είναι σοκαρισμένη και έξω από την εντατική όπου νοσηλεύεται ο γιος της είπε πως δεν άντεχε να βλέπει να σφυροκοπείται ο γιος της και έφυγε από το γήπεδο: «Είχα ένα κακό προαίσθημα που δυστυχώς βγήκε αληθινό. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά από την αρχή».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39