search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:39
MENU CLOSE

Απειλή για φινλανδικό βέτο

06.05.2011 13:14
oldphotos130459161636.jpg

Να τα χαμπέρια! Τόσο καιρό λέμε ότι η συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος δανεισμού από την τρόικα μπορεί να κολλήσει σε βέτο, αλλά και ότι ο κίνδυνος αυτός ισχύει και σε περίπτωση απόπειρας νέου δανεισμού από το προσωρινό ταμείο στήριξης EFSF.

Να τα χαμπέρια. Τόσο καιρό λέμε ότι η συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος δανεισμού από την τρόικα μπορεί να κολλήσει σε βέτο, αλλά και ότι ο κίνδυνος αυτός ισχύει και σε περίπτωση απόπειρας νέου δανεισμού από το προσωρινό ταμείο στήριξης EFSF.

Αυτός ο κίνδυνος έχει πολλά ονόματα, αλλά το πιο σοβαρό αυτή την περίοδο μάλλον ακούει στο όνομα Timo Soini. Πρόκειται για τον επικεφαλής του φινλανδικού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, είπε πως ο ίδιος και το κόμμα του θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε η Φινλανδία να ασκήσει βέτο στην απόφαση για το πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς συμπλήρωσε πως το ίδιο θα κάνει σε περίπτωση που η Ελλάδα ή η Ιρλανδία αποπειραθούν να αντλήσουν πάλι κεφάλαια από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Η άποψη του Soini, επιγραμματικά, είναι ότι τα δανειακά προγράμματα των χωρών αυτών αποδεδειγμένα δεν παράγουν αποτέλεσμα και, συνεπώς, δεν αποτελούν λύση.

Η παρέμβαση του Φινλανδού ανερχόμενου πολιτικού αστέρα, ο οποίος εκτινάχθηκε ακριβώς λόγω αυτών των απόψεών του, έρχεται αμέσως ύστερα από τη χθεσινή εκτίμηση ότι η Πορτογαλία θα περάσει σε ύφεση 2% εξ αιτίας του δικούς της μνημονίου. Σκουραίνουν τα πράγματα στον ανεπτυγμένο Βορρά για τους… «ψωριάρηδες» του Νότου. Σ.Χ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37