search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:48
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ διέταξαν την αποχώρηση των οικογενειών στρατιωτικών από την Τουρκία

29.03.2016 16:14
Οι ΗΠΑ διέταξαν την αποχώρηση των οικογενειών στρατιωτικών από την Τουρκία - Media

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο εξέδωσαν εντολή σύμφωνα με την οποία καλούνται όσοι το επιθυμούν να εκκενώσουν για λόγους ασφαλείας τις περιοχές της νότιας Τουρκίας όπου ζουν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο εξέδωσαν εντολή σύμφωνα με την οποία καλούνται όσοι το επιθυμούν να εκκενώσουν για λόγους ασφαλείας τις περιοχές της νότιας Τουρκίας όπου ζουν.

Οι οικογένειες των επιτελικών στελεχών του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και σε δύο ακόμη τοποθεσίες θα πρέπει να αποχωρήσουν, σύμφωνα με την εντολή. Εκτιμάται πως η απόφαση αυτή αφορά περίπου 900 άτομα και έρχεται λίγο καιρό μετά την άδεια που έδωσε η Τουρκία στις ΗΠΑ για την χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ για εναέριες επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πίτερ Κούκ, η εντολή εκκένωσης δεν αφορά το προσωπικό σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Η αποχώρηση αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, με τις οικογένειες να κάνουν μία στάση στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις ΗΠΑ ή άλλους προορισμούς.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια σε όλη την Τουρκία, ενώ είχαμε και την ανανέωση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Τουρκία, η οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται λίγες ώρες πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και με τον Πρόεδρο Ομπάμα να έχει ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο κατ΄ ιδίαν συνάντησης μαζί του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43