search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:42
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα, να φύγετε!

29.03.2016 18:51
Μητσοτάκης: Να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα, να φύγετε! - Media

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να κυβερνήσει.

 

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να κυβερνήσει.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε: Να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές, χωρίς, όπως ανέφερε, να υπάρχει ουσιαστικός εθνικός λόγος.

«Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα πως «σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεώτερος τέως πρωθυπουργός» ενώ τον κατηγόρησε πως θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα.

«Δεν είστε κατήγορος, είστε κατηγορούμενος κ. Τσίπρα για τα μεγαλύτερα ψέματα απο την μεταπολίτευση και μετά» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή επιθυμεί να μεταθέσει την ατζέντα. «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν αντέχει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Από τις λάσπες της Ειδομένης, ο κ. Τσίπρας θέλει να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα της διαπλοκής», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είστε κατηγορούμενος για τα κατά συρροή ψεύδη σας. Για τα χειρότερα, τα περισσότερα, τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός. Είστε κατηγορούμενος γιατί παραλάβατε από την προηγούμενη κυβέρνηση Κράτος και παραδίδετε μία χώρα διάλυσης, ανομίας και περιορισμένης κυριαρχίας. Μια χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο αναφέρθηκε στα ζητήματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης υποστηρίζοντας πως «παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, αλλά στην πράξη διαλύετε την οικονομία και κάνετε τη ζωή των Ελλήνων πολύ χειρότερη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης χαρακτήρισε την Ελλάδα με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα «απομονωμένη όσο ποτέ και στην Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά, τα ανατολικά παραμένουν ορθάνοιχτα στους λαθρέμπορους ανθρώπινων ψυχών. Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων εκχωρηθεί στο ΝΑΤΟ. Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έχει εκχωρηθεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το Κράτος είναι ανύπαρκτο και αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Η συμφωνία Ε.Ε. με την Τουρκία, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει, έχει τεράστιες δυσκολίες υλοποίησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αυτοεξευτελισμό» την κοινή παρουσία Καμμένου-Μουζάλα στην κυβέρνηση μετά το θέμα που πρόέκυψε πρίν από λίγες ημέρες. «Αποδειχθήκατε πιο παλιός και από το παλιό», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα».  

Αναφερόμενος, στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «για πρώτη φορά, υπάρχουν δύο υπουργοί Δικαιοσύνης, ο Υπουργός και ο αναπληρωτής του για να παρακολουθεί τις κρίσιμες υποθέσεις, αυτές που συνιστούν πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Πού ακούστηκαν ξανά αυτά;  Ο αναπληρωτής υπουργός τάσσεται δημόσια κατά κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων εισαγγελικών λειτουργών. Θεωρεί ορθή τη διεξαγωγή κάποιων πειθαρχικών ελέγχων και εσφαλμένη τη διεξαγωγή κάποιων άλλων. Χαρακτηρίζει ‘’δικαστικό πραξικόπημα’’ συλλήβδην κάθε δικανική κρίση που αποκλίνει από τις προαναγγελίες ή τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Και οι πρόσφατες καταγγελίες εγείρουν μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα:

-Παρενέβη ο Υπουργός σας στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης;

-Ζήτησε από την συγκεκριμένη Εισαγγελέα Εφετών, όπως η ίδια τον καταγγέλλει και ο ίδιος αποδέχεται ουσιαστικά με την επιστολή του να επιστρέψει τη δικογραφία που της είχε ανατεθεί νόμιμα;

-Ας μας πείτε, από ποια διάταξη νόμου επιτρέπονται οι επιβεβαιωμένες επικοινωνίες του;

-Με ποια αρμοδιότητα επικοινωνούσε;

-Που ακούστηκε αναπληρωτής Υπουργός να αφήνει το γραφείο του και να σπεύδει να παρακολουθήσει κλειστή διάσκεψη δικαστών για να σιγουρευτεί ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

-Θεωρείτε σωστό να προΐσταται ενός τόσο ευαίσθητου τομέα ένας άνθρωπος που είχε διατελέσει διοικητής της Ε.Υ.Π.;

-Δεν θεωρείτε ότι υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο;», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:42