search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Εμφύλιος συντηρητικών στη Βρετανία για την τρομοκρατία με φόντο το Brexit

30.03.2016 07:12
Εμφύλιος συντηρητικών στη Βρετανία για την τρομοκρατία με φόντο το Brexit - Media
Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει έντονη διαμάχη στη Βρετανία με φόντο το Brexit και τις δύο πλευρές να εντείνουν τις επιθέσεις και να αλληλοκατηγορούνται για πρόκληση πανικού και εκστρατεία τρόμου.

 

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει έντονη διαμάχη στη Βρετανία με φόντο το Brexit και τις δύο πλευρές να εντείνουν τις επιθέσεις και να αλληλοκατηγορούνται για πρόκληση πανικού και εκστρατεία τρόμου.

Ο Dominic Raab, βουλευτής των συντηρητικών, υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι οι τρομοκράτες που χτύπησαν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη εξαιτίας των συνθηκών που επιτρέπουν την ελεύθερη μετακίνηση.

«Είναι πολύ νωρίς να αξιολογήσουμε με ακρίβεια το μέγεθος της διευκόλυνσης που προσέφερε σε αυτούς που χτύπησαν τις Βρυξέλλες το καθεστώς ελεύθερης μετακίνησης» είπε ο Raab σε ομιλία του σε υποστηριχτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αλλά είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι έλεγχοι στα σύνορά μας είναι ένα αμυντικό εργαλείο προστασίας της Βρετανίας από μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις».

Στις δηλώσεις του Raab, απάντησε ο Nick Herbert, πρώην υπουργός Αστυνόμευσης και Ποινικής Δικαιοσύνης και βουλευτής των συντηρητικών, κατηγορώντας τον Raab για ανευθυνότητα. «Δεν μπορούν να παραδίδουν μαθήματα οι υποστηριχτές του Brexit, που αντιδρούν σε όλα τα μέτρα συνεργασίας που λαμβάνει η ΕΕ και μας βοηθούν να παραμένουμε ασφαλείς» είπε και πρόσθεσε ότι αντιδρούν στα πανευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που φέρνουν σημαντικούς εγκληματίες στη Δικαιοσύνη και αντιδρούν στη συλλογή DNA για τον εντοπισμό των εγκληματιών.

«Επιθυμούν να τοποθετήσουν την ιδεολογική τους διαφωνία σε κάθε προσπάθεια Ευρωπαϊκής συνεργασίας για αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας» είπε ο βουλευτής και είπε ότι «Η Βρετανία είναι εκτός συνθήκης Σένγκεν, εμείς έχουμε ελέγχους διαβατηρίων και μπορούμε να διώξουμε ανθρώπους που θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τη χώρα, είναι απλά ανεύθυνο να ισχυρίζεται κάποιος το αντίθετο».

Σε μία παράλληλη εξέλιξη με τη διαμάχη στο κόμμα του ο Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε προειδοποιήσεις ότι εάν θέλει η καμπάνια του να έχει επιτυχία και να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ θα πρέπει να δώσει ένα περιεκτικό και θετικό μήνυμα για τη Βρετανία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:03