search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52
MENU CLOSE

«Πράσινο φως» στην πρόταση Φιλιππόπουλου για το Mega

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1910
31-03-2016
31.03.2016 03:00
mega-5.jpg

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι η συζήτηση στη Βουλή θα περιστραφεί πολύ περισσότερο γύρω από τα media, φαίνεται ότι κινήθηκαν κάποια βήματα παραπέρα οι εξελίξεις στο ζήτημα του Mega, στον απόηχο της πρότασης που έχει επίσημα καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. 

 

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι η συζήτηση στη Βουλή θα περιστραφεί πολύ περισσότερο γύρω από τα media, φαίνεται ότι κινήθηκαν κάποια βήματα παραπέρα οι εξελίξεις στο ζήτημα του Mega, στον απόηχο της πρότασης που έχει επίσημα καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν δεν προκύψει κάποια άλλη εξέλιξη, η πλευρά Βαρδινογιάννη μαζί με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο θα αποτελέσουν το σχήμα των επιχειρηματιών που θα αναλάβει τον κεντρικό ρόλο τόσο στη διάσωση όσο και στην «επόμενη ημέρα» του Μεγάλου Καναλιού.

Όπως λέγεται, το Δ.Σ. της εταιρείας άναψε το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης Φιλιππόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας των media στην πρότασή του έκανε λόγο για «εταιρικό φορέα συμφερόντων μου από κοινού με ομάδα διεθνών και Ελλήνων επενδυτών», δηλώνοντας ότι προτίθεται να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού, την οποία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 7 Απριλίου, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πάρει μέρος και η πλευρά Μπόμπολα. Στα «φρέσκα κουλούρια» τώρα, την πρόθεσή του να στηρίξει το business plan του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοίνωσε ο πρόεδρος της 24Media Δημήτρης Μάρης. Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Μάρης σημειώνει, πάντως, ότι η απόφασή του για το αν θα βάλει ή όχι χρήματα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου, που διενεργείται στο κανάλι, καθώς και από την ποιότητα του επιχειρηματικού σχεδίου. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μάρης είναι συνέταιρος του Φώτη Μπόμπολα στη στοιχηματική εταιρεία stoiximan. gr. Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά ότι η 24Media θα παραμείνει σταθερή στη στρατηγική ανεξαρτησίας που έχει χαράξει και θα σταθεί υπό προϋποθέσεις αρωγός στην πρωτοβουλία του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για την ανασυγκρότηση της Τηλέτυπος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Μάρης σημειώνει πως «η επένδυση στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί σταθερή στρατηγική της 24Μedia. Η ανεξαρτησία αυτών των επιλογών την έχει καταστήσει κυρίαρχη στην αγορά των ψηφιακών Μέσων.

Το καθεστώς προσωρινών αδειών στην τηλεόραση και γενικότερα στο επιχειρηματικό τοπίο ταλανίζει τον δημόσιο βίο και οδηγεί σε προβληματικές καταστάσεις. Η ανάγκη υπέρβασης αυτού του καθεστώτος μέσω της κατοχύρωσης μόνιμων κανόνων λειτουργίας αποτελεί πάγια θέση μου. Το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel ενδιαφέρει τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που το επιλέγουν για την ενημέρωσή τους, επιδρά καταλυτικά στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων και επηρεάζει την εξυγίανση του τοπίου των ΜΜΕ – που είναι αναγκαία και έχει καθυστερήσει. Θα φανούμε αρωγοί στην πρωτοβουλία του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Τηλέτυπος Α.Ε. Η συμμετοχή της 24Media, τόσο επενδυτικά όσο και στρατηγικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων (due diligence) και της ποιότητας του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan)».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52