search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Η «Κιβωτός των σπόρων» – Βρίσκεται στη Νορβηγία και θα σώσει την ανθρωπότητα έπειτα από μια καταστροφή (Photos)

01.04.2016 15:04
Η «Κιβωτός των σπόρων» - Βρίσκεται στη Νορβηγία και θα σώσει την ανθρωπότητα έπειτα από μια καταστροφή (Photos) - Media
 
Με μια τράπεζα σπόρων σχεδιάζει να σώσει την ανθρωπότητα από μια ενδεχόμενη καταστροφή η νορβηγική κυβέρνηση, με τη συγχρηματοδότηση του ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Πρόκειται για ένα κτίριο στο νορβηγικό νησί Spitsbergen, προστατευμένο μέσα σε ένα βουνό στο Αρκτικό αρχιπέλαγος Svalbard, όπου φυλάσσονται 850.000 σπόροι από όλο τον πλανήτη.
 
 
Η τράπεζα τοποθετείται ουσιαστικά μέσα σε μια κρύπτη, όπου στέλνονται δείγματα σπόρων πολλών ποικιλιών, από όλο τον κόσμο και φυλάσσονται σε ειδικά πακέτα. Με σκοπό να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα, η τοποθεσία επιλέχθηκε για να αποθηκεύονται τα γονίδια με ασφάλεια, αρκετά ψηλά από το επίπεδο της θάλασσας.
 
 
 
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί προς αυτό το σχέδιο, εξαιτίας μιας υποτιθέμενης σύνδεσής του με τις πολυεθνικές σπόρων. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως οι σπόροι που στέλνονται στη τράπεζα της Νορβηγίας, θα έπρεπε να είναι διαθέσιμοι από σήμερα, ούτως ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές σπορές και να σταματήσει το εμπόριο γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο.
 
 
Πηγή: croptrust.org
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15