search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:51
MENU CLOSE

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το προσφυγικό–«Ηχηρές» διαφοροποιήσεις από Κατριβάνου και Χριστοδουλοπούλου

01.04.2016 17:22
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το προσφυγικό–«Ηχηρές» διαφοροποιήσεις από Κατριβάνου και Χριστοδουλοπούλου - Media

«Πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το προσφυγικό μετά από την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν επί του άρθρου 60 του νομοθετήματος.

 

«Πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το προσφυγικό μετά από την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν επί του άρθρου 60 του νομοθετήματος.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αφορά τον έλεγχο της αίτησης ασύλου εντός 14 ημερών, καταψήφισε η Βασιλική Κατριβάνου ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε «παρών». Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο. 

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αντίθετα καταψήφισαν η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, Οι Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Βάσιλης Κόκκαλης με τους δυο πρώτους να έχουν στείλει στο Προεδρείο της Βουλής επιστολές με τις οποίες έκαναν γνωστό ότι αν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζαν το νομοθέτημα. 

Απόντες ήταν από τη ΝΔ οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μάνος Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης  και Γιώργος Βαγιωνάς.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζαν η πρόεδρος της Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο Μιχάλης Τζελέπης.

Απόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Χάρης Θεοχάρης, η Κατερίνα Μάρκου και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι, καθώς και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:51