search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:35
MENU CLOSE

Το σεξ λειτουργεί και ως φάρμακο – To λένε επιστήμονες!

02.04.2016 10:50
Σεξ και κρύωμα: Πόσο ασφαλές είναι; - Media

Η συστηματική σεξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. 

 

Η συστηματική σεξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. 

Οι θετικές επιδράσεις της είναι πολλαπλές, αφού μεταξύ άλλων έχει σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες και έτσι μειώνει τον χρόνιο πόνο, ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού εναντίον των λοιμώξεων και, παρότι κουράζει το σώμα, το χαλαρώνει με αποτέλεσμα να βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου.

Σε ενδοκρινικό (ορμονικό) επίπεδο, αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως η τεστοστερόνη, η οξυτοκίνη, η ντοπαμίνη κ.ά., με αποτέλεσμα να βελτιώνει το δέσιμο και την ερωτική ζωή του ζευγαριού και να μειώνει την κατάθλιψη.

Επιπλέον, η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση (είναι ο μικρός αριθμός στη μέτρηση) κατά την ανάπαυση, με αποτέλεσμα να αντιδρά καλύτερα ο οργανισμός σε στρεσογόνους καταστάσεις.

Παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό, ενώ είναι μια ικανοποιητική αεροβική άσκηση που παρέχει τις ίδιες θετικές, καρδιαγγειακές επιδράσεις με μια καλή προπόνηση. Οπως όμως ισχύει για τη γυμναστική, έτσι και το σεξ πρέπει να γίνεται τακτικά για να υπάρχουν καρδιαγγειακά οφέλη. Εχει βρεθεί ότι απαιτούνται περισσότερες από δύο ερωτικές επαφές την εβδομάδα για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.

Οι έως τώρα μελέτες υποδηλώνουν ότι τα προαναφερθέντα οφέλη σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και οργασμό. Τα άλλα είδη σεξουαλικής επαφής, συμπεριλαμβανομένου του αυνανισμού, δεν φαίνεται να ασκούν θετικές επιδράσεις στην υγεία ενώ ειδικά η πρωκτική επαφή ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες, καταστέλλοντας τη φυσική ανοσία του οργανισμού.

Τα δεδομένα αυτά είναι σημαντικά και θα πρέπει όσοι ασχολούνται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν σχετικώς το κοινό.

Πηγή: tanea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34