search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:59
MENU CLOSE

Παρατράγουδα στις εκλογές της ΝΔ στην Κρήτη – Επιχείρησαν …να πάρουν την κάλπη (Photos)

03.04.2016 09:59
Φονικό στην Κρήτη: Η τραγική μαρτυρία της μάνας - «Σκότωσες το παιδί μας;» (Video) - Media

Ακυρώθηκε η ψηφοφορία στο δήμο Φαιστού – Ουρές και ταλαιπωρία στην αίθουσα Ανδρόγεω όπου έχει στηθεί μία και μοναδική κάλπη.

 

Ακυρώθηκε η ψηφοφορία στο δήμο Φαιστού – Ουρές και ταλαιπωρία στην αίθουσα Ανδρόγεω όπου έχει στηθεί μία και μοναδική κάλπη.

Με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αποτυπώθηκε στη “μάχη” της Μεσαράς, η πόλωση και η ένταση που σε κάποιες κάλπες της ΝΔ, τις προηγούμενες ημέρες τροφοδοτούσε εντάσεις και κόντρες.

Εντάσεις και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν, νωρίς το πρωί, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής, το ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου, και γενικότερα αντιρρήσεις σε σχέση με τους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάποιοι επιχείρησαν να πάρουν την κάλπη!

Από την πλευρά της, η ΚΕΦΕ που είδε ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος στη διαφάνεια της διαδικασίας αποφάσισε να αναβάλει την εκλογική διαδικασία στην περιοχή και στο πρακτικό που θα συντάξει πρόκειται να αναφέρει αναλυτικά τα όσα συνέβησαν. Φαίνεται, μάλιστα, πως οι πρωταγωνιστές στο επεισόδιο είναι γνωστοί.

Ουρές στην Ανδρόγεω

Κατά τα άλλα, μαζική συμμετοχή είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στις υπόλοιπες περιοχές. Στην Αίθουσα Ανδρόγεω, πάντως, στην κάλπη του Ηρακλείου, επικρατεί συνωστισμός ενώ δε λείπουν και οι γκρίνιες, καθώς η μία και μοναδική κάλπη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει γρήγορα τους δεκάδες που σπεύδουν από το πρωί. Η ταλαιπωρία και οι ουρές είναι τα δύο βασικά στοιχεία της εικόνας στην κάλπη του Ηρακλείου, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσθήκη κάλπης, έστω στην πορεία της διαδικασίας, με βάση και την αυξημένη προσέλευση.

Δε διεξάγεται εκλογή συνέδρων

Ωστόσο αποφασίστηκε να μη γίνει ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, αφού από τους 33 υποψηφίους, η Π.Ε. Ηρακλείου επρόκειτο να εκλέξει 28. Ζητήθηκε όμως από 5 μέλη της ΝΔ να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και τελικά οι 28 που έμειναν ως υποψήφιοι, και επιπλέον 9 γυναίκες, μαζί με τους επίτιμους συνέδρους που θα ανακοινωθούν, θα αποτελέσουν το εκλεκτορικό σώμα του Ηρακλείου για τις ΝΔ.

Πηγή: cretalive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10