search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Στα τηλέφωνα ο Τσίπρας λόγω WikiLeaks – Μπαράζ επαφών για αξιολόγηση και ΔΝΤ

03.04.2016 16:51
Στα τηλέφωνα ο Τσίπρας λόγω WikiLeaks - Μπαράζ επαφών για αξιολόγηση και ΔΝΤ - Media

Στη σκιά των αποκαλύψεων του WikiLeaks για τις συνομιλίες μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλιας Βελκουλέσκου ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησαν το Σάββατο και την Κυριακή σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία «διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο». 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ενώ υπήρξε συνομιλία και με την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία φέρεται να συμφώνησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει εντός Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας τις μετέφερε την ανησυχία του για την αξιολόγηση μετά τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο και τη βάση των όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Άνγκελα Μέρκελ συμφωνησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέσα στον Απρίλιο. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας την ενημέρωσε σχετικά με το προσφυγικό και την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας επανεισδοχής που ξεκινά από τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν. 

Αύριο ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16