search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Ιταλία: Δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης – Αιτία το σκάνδαλο στην αγορά πετρελαίου

04.04.2016 12:45
Ιταλία: Δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης - Αιτία το σκάνδαλο στην αγορά πετρελαίου  - Media

 

Με δύο προτάσεις μομφής, μία στη Βουλή και μία στη Γερουσία, θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Τα κόμματα της ιταλικής δεξιάς και ακροδεξιάς, το Forza Italia του Μπερλουσκόνι, η Λίγκα του Βορρά και το Κίνημα 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο καταγγέλουν την εμπλοκή της κυβέρνησης σε σκάνδαλο ευνοιοκρατίας στην αγορά πετρελαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων, η Φεντερίκα Γκουίντι, υπουργός Ανάπτυξης, «τακτοποίησε» με τροπολογία την εξόρυξη πετρελαίου για λογαριασμό της Total από την ιταλική Basilicate, στη οποία βασικός εργολάβος ήταν ο σύντροφος της υπουργού, που ανέλαβε δουλειά ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Σε τηλεφωνική συνομιλία, η Γκουίντι έλεγε πως το πράσινο φως για την τροπολογία πήρε από τη Μαρία Έλενα Μπόσι, υπουργό Μεταρρυθμίσεων της Ιταλίας.

Η άμεση παραίτηση της υπουργού δεν κατεύνασε τα πνεύματα, καθώς εναντίον της στράφηκε και η κοινή γνώμη. Η Γκουίντι θα περάσει από τα γραφεία των δικαστών που ανέλαβαν την υπόθεση, αυτή την εβδομάδα Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε ωστόσο να πλήξει την Μπόσι, παρότι επεδίωκε πως θα έφερνε ξανά στο προσκήνιο την δικαστική περιπέτεια του πατέρα της για την χρεοκοπία της τράπεζας Banca Etruria.

«Αυτή την τροπολογία εγώ τη ζήτησα. Και την ζήτησα για να υπερασπιστώ θέσεις εργασίας», ξεκαθάρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ματέο Ρέντσι πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υποβάλλει μήνυση στον Πέπε Γκρίλο, εξαιτίας δήλωσης του τελευταίου πως «στο Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι έχουν τα χέρια βρώμικα από το πετρέλαιο και τα χρήματα».

Ο Ρέντσι, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε, προτιμά να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της 17ης Απριλίου, σχετικά με το αν οι εξορύξεις offshore θα πρέπει να έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια ή θα πρέπει να επεκταθούν όσο υπάρχουν υδρογονάνθρακες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:26