search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:10
MENU CLOSE

Νέοι προορισμοί στην Ελλάδα και 200 πτήσεις εβδομαδιαίως από την Lufthansa

04.04.2016 13:06
lufthansa-1.jpg

Μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών προσφέρει στους πελάτες της φέτος το καλοκαίρι ο όμιλος Lufthansa, αφού πέραν των υφιστάμενων καθημερινών δρομολογίων από/προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχει πτήσεις για Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο και Σαντορίνη.

Σημειώνεται ότι ο αεροπορικός κολοσσός αποτελεί μέτοχο της Fraport η οποία, σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου, ελέγχει πλέον 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, στα οποία συγκαταλέγονται οι νέοι προορισμοί της Lufthansa.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση των νέων πτήσεων της εταιρείας, ο αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών για τη Μέση Ανατολή, Αφρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Tamur Goudarzi-Pour, επισήμανε πως ο όμιλος Lufthansa έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον ελληνικό επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο ενισχύοντας την θέση του στην ελληνική αγορά.

O Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, το πρώτο στέλεχος ελληνικής καταγωγής που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή του παραρτήματος του Ομίλου στην Αθήνα, ανέφερε «είναι τιμή μου να διευθύνω τη δυναμική ομάδα της Αθήνας, η οποία προσφέρει στους επιβάτες μας στην Ελλάδα και την Κύπρο μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών. Ο όμιλος Lufthansa διαθέτει το πλουσιότερο χαρτοφυλάκιο προορισμών παγκοσμίως. Μέσω των κόμβων μας και των Star Alliance συνεργατών μας οι πελάτες μας μπορούν να ταξιδεύουν από το Άλτα στη Νορβηγία μέχρι το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, και από το Ανκορέιτζ στην Αλάσκα μέχρι το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία».

Σύμφωνα με τον κ. Τζεβελέκο, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa θα εκτελούν περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα από την Ελλάδα. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι πτήσεις της Lufthansa, της SWISS, της Austrian, της Brussels Airlines, της Eurowings και της Edelweiss, προσφέροντας έτσι στους τουρίστες απ´ όλη την Ευρώπη πολλές επιλογές για διακοπές σε ελληνικά νησιά.

Σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση του προσφυγικού στον ελληνικό τουρισμό και τις αεροπορικές κρατήσεις, ο κ. Τζεβελέκος απάντησε πως παρατηρείται μια τάση μείωσης των κρατήσεων στους tour oparators για το ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο, είπε «εκτιμούμε ότι στο σύνολο αυτή θα αντισταθμιστεί από τις κρατήσεις για την Κρήτη και το Ιόνιο, στο οποίο θα λέγαμε ότι βλέπουμε μια νέα “άνοιξη” του τουριστικού ρεύματος».

Κατά την καλοκαιρινή σεζόν 2016, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, ο όμιλος Lufthansa θα πραγματοποιεί 23.140 πτήσεις την εβδομάδα προς 316 προορισμούς σε 101 χώρες. Η Lufthansa θα εστιάσει στον εμπλουτισμό του δικτύου της με δημοφιλείς προορισμούς αναψυχής. Ενδεικτικά αναφέρονται η Τάμπα στη Φλόριντα, ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, το Μαλέ στις Μαλβίδες και το Πόρτο στην Πορτογαλία. Σημαντικά για την αγορά της Ελλάδας είναι και τα δύο νέα δρομολόγια προς τον Παναμά και το Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια. Ο Παναμάς, εκτός από ανερχόμενο χρηματοοικονομικό κέντρο, αποτελεί κύριο προορισμό για τον κλάδο της ναυτιλίας, ο οποίος είναι εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα. Σήμερα η Lufthansa εξυπηρετεί την πόλη του Παναμά απευθείας από τη Φρανκφούρτη.

Οι πτήσεις προς το Σαν Χοσέ, την πύλη του Silicon Valley της Καλιφόρνιας, θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, συμπληρώνοντας τα καθημερινά δρομολόγια της Lufthansa και της SWISS προς το Σαν Φρανσίσκο και προσφέροντας απευθείας πρόσβαση στην “καρδιά” της αμερικανικής υψηλής τεχνολογίας. «Εκτός από τις δικές μας πτήσεις, προσφέρουμε πάνω από 18.000 πτήσεις εβδομαδιαίως μέσω συνεργασιών κοινού κωδικού, εξασφαλίζοντας στις τοπικές αγορές παγκόσμια κάλυψη», σημείωσε ο κ. Τζεβελέκος.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επενδύσεις του ομίλου, όπως παραλαβή μέχρι το 2025 260 νέων αεροσκαφών, εκσυχρονισμός των υφιστάμενων αεροσκαφών ευρείας ατράκτου με νέες καμπίνες, καθώς και επενδύσεις σε προϊόντα εδάφους , νέο Satellite Terminal που αποτελεί επέκταση του Terminal 2 στο αεροδρόμιο του Μονάχου και αναμένεται να εγκαινιαστεί στα τέλη Απριλίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07