search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:57
MENU CLOSE

Reuters: Την Τετάρτη η επιστροφή ακόμη 200 μεταναστών στην Τουρκία

05.04.2016 10:14
Reuters: Την Τετάρτη η επιστροφή ακόμη 200 μεταναστών στην Τουρκία - Media

Η Τουρκία θα δεχθεί περίπου 200 «παράτυπους» μετανάστες από τα ελληνικά νησιά την Τετάρτη, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters. 

 

Η Τουρκία θα δεχθεί περίπου 200 «παράτυπους» μετανάστες από τα ελληνικά νησιά την Τετάρτη, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η νέα αποστολή εντάσσεται στην εντατικοποίηση  των προσπαθειών για να «κλείσει» ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να μεταφέρουν πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές στην Ευρώπη.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να δέχεται πίσω όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διασχίζουν το Αιγαίο και μπαίνουν παράτυπα στην Ελλάδα. Η συμφωνία έχει δεχθεί έντονη κριτική από τον ΟΗΕ και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Reuters, θυμίζει ότι ήδη δύο τουρκικά πλοία, μετέφεραν 136 κυρίως πακιστανικής καταγωγής πρόσφυγες από τη Λέσβο στο λιμάνι του Δικιλί (και 66 από τη Χίο) την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46