search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Ρωσία: Σε δίκη παλαιστής που κλώτσησε και ούρησε άγαλμα του Βούδα (Photo)

05.04.2016 15:00
Γιατί μειώθηκε η περιουσία του πλουσιότερου Ρώσου δισεκατομμυριούχου - Media

 

Σε δίκη θα οδηγηθεί Ρώσος παλαιστής, ο οποίος κλώτσησε και ούρησε άγαλμα του Βούδα, στην περιοχή Elista της Καλμικίας.

Ο Said Osmanov ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο που τον δείχνει να κλωτσά το άγαλμα στο πρόσωπο και έπειτα να ουρεί πάνω του. Ο 22χρονος από το Dagestan, μια γειτονική μουσουλμανική περιοχή επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα παλαιστών την πρωτεύουσα της Καλμικίας, την περιοχή με τους περισσότερους βουδιστές στη Ρωσία, όπου βρίσκεται ο ναός.

Η πράξη του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ομάδα εξοργισμένων πιστών πήγαν στο ξενοδοχείο του Osmanov, καλώντας τον να απολογηθεί για «τις ιερόσυλες πράξεις του». Η αστυνομία έφτασε αργότερα και συνέλαβε τον παλαιστή.

Οι μοναχοί του ναού ακύρωσαν μια προγραμματισμένη τελετή για το άγαλμα του Βουδά, εξαιτίας της βεβήλωσής του από τον 22χρονο.

Με σκοπό να αποφευχθούν «εθνικές συγκρούσεις», οι αρχές της Καλμικίας καταδίκασαν τις πράξεις του Osmanov, ο οποίος κατηγορείται για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μένος.

Πηγή: The Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:07