search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:46
MENU CLOSE

Απαγόρευσαν «ανορεκτική» διαφήμιση της Gucci

06.04.2016 06:36
Απαγόρευσαν «ανορεκτική» διαφήμιση της Gucci - Media
 
Διαφήμιση της Gucci απαγορεύθηκε από τις αρχές της Βρετανίας γιατί εμφάνιζε ένα αδύνατο μοντέλο στα όρια του ανθυγιεινού.

 

Διαφήμιση της Gucci απαγορεύθηκε από τις αρχές της Βρετανίας γιατί εμφάνιζε ένα αδύνατο μοντέλο στα όρια του ανθυγιεινού.

Η ιταλική εταιρεία «έτρεξε» μία διαφημιστική καμπάνια στην ιστοσελίδα των Times με μοντέλα που χορεύουν. Το τελευταίο τμήμα της διαφήμισης εμφάνιζε τις φωτογραφίες των μοντέλων και προκάλεσε αντιδράσεις.

Η εταιρεία είπε ότι στόχευαν σε ένα μεγαλύτερο και πιο εκλεπτυσμένο κοινό και το site των Times, μας πρόσφερε ένα ενήλικο και ώριμο ακροατήριο. Όμως η υπηρεσία που ελέγχει τις διαφημίσεις, δέχθηκε παράπονα ότι η διαφήμιση ήταν ανεύθυνη και τα μοντέλα ήταν ανθυγιεινά αδύνατα. Η εταιρεία και οι Times είπαν ότι η ιδέα ενός ανθυγιεινά αδύνατου μοντέλου είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό θέμα.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα μοντέλα ήταν αδύνατα αλλά δεν απεικονίζονταν ως «ανθυγιεινά αδύνατα».Οι εικόνες δεν απεικόνιζαν σε καμία περίπτωση τα κόκκαλα των μοντέλων όπου τονίζουν την λεπτότητα και ο φωτισμός που χρησιμοποιήθηκε είχε στόχο να μην τονίζει την λεπτότητα.

Η υπηρεσία απέρριψε τα επιχειρήματα της εταιρείας καθώς όπως ανέφερε οι εικόνες δείχνουν δυσανάλογα και υπερβολικά λεπτό και είπε στην ιταλική εταιρεία να χρησιμοποιεί υπεύθυνες εικόνες μοντέλων στις επόμενες διαφημίσεις της.

 

Πηγή: Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:46