search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:57
MENU CLOSE

Ένας στους 50 Βρετανούς νομίζει ότι μεγαλώνει το δικό του παιδί, αλλά κάνει λάθος

06.04.2016 10:10
Ένας στους 50 Βρετανούς νομίζει ότι μεγαλώνει το δικό του παιδί, αλλά κάνει λάθος - Media

Μία έρευνα που αναφέρει ότι ένας στους 50 Βρετανούς μεγαλώνουν ένα παιδί που νομίζει ότι είναι δικό του, προκαλεί σάλο στη Βρετανία, αν και το ποσοστό εκπλήσσει θετικά γιατί πολλοί θεωρούσαν ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

 

Μία έρευνα που αναφέρει ότι ένας στους 50 Βρετανούς μεγαλώνουν ένα παιδί που νομίζει ότι είναι δικό του, προκαλεί σάλο στη Βρετανία, αν και το ποσοστό εκπλήσσει θετικά γιατί πολλοί θεωρούσαν ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Προηγούμενες έρευνες υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο ποσοστό μπορεί να άγγιζε το 10% στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι ανάμεσα στο 1 και 2% σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όπως επισημαίνει ο εξελικτικός γενετιστής Maarten Larmuseau, τα χαμηλά ποσοστά απιστίας στις σύγχρονες κοινωνίες αμφισβητούν την πολύ γνωστή ιδέα ότι οι γυναίκες συνήθιζαν να ψάχνουν για καλά γονίδια για να εξασφαλίσουν πλεονεκτήματα για τα παιδιά τους».

Κάποιοι σύλλογοι για τα δικαιώματα πατεράδων στην Αυστραλία, έχουν ζητήσει να γίνει υποχρεωτικός ο έλεγχος των γονιδίων των παιδιών, χωρίς την έγκριση της μητέρας ή ακόμη και χωρίς να το γνωρίζει. Όμως ο καθηγητής και οι συνεργάτες του λένε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο ένας στους 50 πατεράδες μπορεί να μεγαλώνει ένα παιδί που δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο το ποσοστό χαρακτηρίζεται μικρό σε σχέση με την αντίληψη που υπάρχει για την απιστία.

Παρά τα επιστημονικά δεδομένα συχνά έχει υποστηριχθεί ότι περίπου ένας στους δέκα πατεράδες, ανατρέφει χωρίς να το ξέρει το παιδί κάποιου άλλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:56