search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Panama papers: Οι σύζυγοι ,πρωθυπουργών και προέδρων που έγιναν «βιτρίνες» στο πάρτυ φοροδιαφυγής (Photos)

06.04.2016 15:44
Panama papers: Οι σύζυγοι ,πρωθυπουργών και προέδρων που έγιναν «βιτρίνες» στο πάρτυ φοροδιαφυγής (Photos) - Media

Ως «βιτρίνα» χρησιμοποιούνταν τα ονόματα πέντε συζύγων ηγετών και αξιωματούχων στην υπόθεση των «Panama Papers». Οι πέντε αυτές γυναίκες εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτριες εταιρειών που συσχετίζονταν με την εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών του Παναμά «Μοσάκ Φονσέκα», προκειμένου να φοροδιαφεύγουν οι σύζυγοί τους.

 

Ως «βιτρίνα» χρησιμοποιούνταν τα ονόματα πέντε συζύγων ηγετών και αξιωματούχων στην υπόθεση των «Panama Papers». Οι πέντε αυτές γυναίκες εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτριες εταιρειών που συσχετίζονταν με την εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών του Παναμά «Μοσάκ Φονσέκα», προκειμένου να φοροδιαφεύγουν οι σύζυγοί τους.

1. Η σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Μεχριμπάν Αλίεβα

Η όμορφη σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, Μεχριμπάν Αλίεβα είναι μία από τις δύο μάνατζερ της εταιρείας «UF Universe Foundation», με έδρα τον Παναμά, που είχε διασυνδέσεις με την εταιρεία «Mοσάκ Φονσέκα».

Η γνωστή και ως «Σοφία Λόρεν» της Ανατολής, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αζερμπαϊτζάν, συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Ακαδημία Σετσένοφ της Μόσχας και πήρε ειδικότητα στην Οφθαλμιατρική. Όλα αυτά ενώ έχει ήδη παντρευτεί τον Ιλχάμ Αλίγιεφ. Κατέκτησε τον τίτλο «Γυναίκα της Χρονιάς» στο Αζερμπαϊτζάν το 2005. Επίσης, εξελέγη βουλευτής το ίδιο έτος, ενώ το 2007 κέρδισε στη Μόσχα το Διεθνές Βραβείο Χρυσή Καρδιά. Είναι πολύγλωσση και μητέρα τριών παιδιών.

2. Η σύζυγος του εκπροσώπου του Πούτιν, Τατιάνα Νάβκα

Η Τατιάνα Νάβκα είναι επαγγελματίας χορεύτρια επί πάγου και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2006. Το 2015 παντρεύτηκε τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το όνομά της βρέθηκε στο πελατολόγιο της εταιρείας «Μοσάκ Φονσέκα». Εμφανίζεται ως δικαιούχος της εταιρείας offshore Carina Global Assets Ltd , με έδρα της βρετανικές Παρθένες Νήσους.

3. Η χήρα του πρώην προέδρου και δικτάτορα της Γουινέας, Μαμαντί Τουρέ

Αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι η χήρα του Λανσάνα Κοντέ, Μαμαντί Τουρέ, έλαβε περισσότερα από 5,3 εκατ. δολάρια από δωροδοκίες για να βοηθήσει μια εταιρεία εξόρυξης να αποκτήσει δικαιώματα στις πιο πλούσιες καταθέσεις σιδηρομεταλλεύματος. Το 2014, αμερικανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι της στη Φλόριντα και κατέσχεσαν ακίνητα και εξοπλισμό εστιατορίου αξίας ενός εκατ. δολαρίων.

4. Η σύζυγος του απερχόμενου Ισλανδού πρωθυπουργού, Άννα Σιγκουρλάουγκ Παλσντοτίρ

Η σύζυγος του απερχόμενου Ισλανδού πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον προέρχεται από μία οικονομική εύρωστη οικογένεια και το όνομά τους αναφέρεται στο πελατολόγιο της «Μοσάκ Φονσέκα».

5. Η σύζυγος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Κλίμα, Μικαέλα Σόλις Μπομόν

Η σύζυγος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, έχει διασυνδέσεις με την εταιρεία του Παναμά «Rinconada Investments Group» και συνεργαζόταν με την «Μοσάκ Φονσέκα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37