search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:35
MENU CLOSE

Σε θέση μάχης για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1911
07-04-2016
07.04.2016 03:00
2482669.jpg

Οι μέρες της διαπραγ­μάτευσης, σύμφωνα με την κυβέρνηση, φτά­νουν στο τέλος τους και μαζί τους τελειώνει πι­θανότατα και η κινημα­τική νηνεμία, με το νο­μοσχέδιο για το ασφα­λιστικό να μπαίνει στην ημερήσια διάταξη και εκείνο για τα εργασιακά να έπεται.

 

Οι μέρες της διαπραγ­μάτευσης, σύμφωνα με την κυβέρνηση, φτά­νουν στο τέλος τους και μαζί τους τελειώνει πι­θανότατα και η κινημα­τική νηνεμία, με το νο­μοσχέδιο για το ασφα­λιστικό να μπαίνει στην ημερήσια διάταξη και εκείνο για τα εργασιακά να έπεται.

Σήμερα το απεργιακό κύμα αρχίζει από τους δημοσί­ους υπαλλήλους και τη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο (10.30 στην Ομόνοια), ενώ εντείνονται και οι προ­ετοιμασίες για τη 48ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού στη Βουλή.

Την ίδια ώρα τα συνδικάτα της δύ­ναμης του Πανεργατικού Αγωνιστι­κού Μετώπου συνεχίζουν σταθερά να βρίσκονται στο πλευρό των προ­σφύγων, τόσο στα κέντρα φιλοξενί­ας όσο και στο Λιμάνι του Πειραιά. Το κάλεσμα των συνδικάτων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες παραμένει ανοιχτό και το πιθανότερο είναι πως θα συνε­χιστεί για όσο θα διαρκέσει ο εγκλω­βισμός τους στην Ελλάδα.

Στο Σύνταγμα

Εν τω μεταξύ επιτυχία που δεν πε­ρίμενε ούτε η ίδια η διοργανώτρια δημοτική αρχή της Πάτρας γνωρίζει η μαραθώνια πορεία που ξεκίνη­σε από την αχαϊκή πρωτεύουσα την περασμένη Κυριακή και θα ολοκλη­ρωθεί αυτήν την Κυριακή στην πλα­τεία Συντάγματος (στις 6.00 μ.μ.) με νέο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για το φλέγον – από την αρχή της κρίσης – θέμα της ανεργίας. Θα ακολουθήσει συναυλία που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, στην οποία θα πάρουν μέρος γνω­στοί καλλιτέχνες.

Η πρωτοβουλία της – προσκείμε­νης στο ΚΚΕ – δημοτικής αρχής της Πάτρας, πόλης με ποσοστά ανεργίας μεταξύ των μεγαλύτερων στην Ελλά­δα, με σχεδόν 50% στο σύνολο και 70% για τους νέους, βάζει ως αιτή­ματα την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων, την επιδό­τησή τους στο 80% του βασικού μισθού και μια σειρά ακόμα από μέτρα προστασίας τους.

Η μαραθώνια αυτή πορεία περνά από διάφορες πόλεις, συναντώντας μικρότερες κινητοποιήσεις που στή­νονται από τα συνδικάτα και τις λαϊ­κές επιτροπές που ανήκουν στη δύ­ναμη του ΠΑΜΕ για να υποδεχθούν τον κόσμο αλλά και να δηλώσουν τη στήριξή τους στα αιτήματα.

Από την Πάτρα μάλιστα, εκτός από τη δημοτική αρχή, που με το πανό της έχει τεθεί επικεφαλής, συμμετέχουν και αρκετά εργατικά σωματεία της περιοχής, σύλλογοι γυναικών και φοιτητικοί σύλλογοι, συνταξιούχοι και δεκάδες άλλοι – από αθλητικούς μέχρι πολιτιστι­κούς – φορείς.

Την πρωτοβουλία αυτήν το ΚΚΕ προσπαθεί να την αξιοποιήσει κα­ταθέτοντας για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια την πρόταση νό­μου για την προστασία των ανέρ­γων στη Βουλή. Οι εν λόγω δρά­σεις, ηθελημένα ή μη, λειτουργούν βέβαια και ως προπαρασκευή για τις κινητοποιήσεις που αναφέραμε παραπάνω για ασφαλιστικό και ερ­γασιακά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:35