search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Με φυλάκιση κινδυνεύει ο Γερμανός καλλιτέχνης που «ενόχλησε»τον Ερντογάν

08.04.2016 06:02
Γερμανός κωμικός: Η Μέρκελ με σέρβιρε για τσάι στον Ερντογάν - Media

Ο Γερμανός κωμικός Jan Bohmermann αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στη Γερμανία υπό την κατηγορία πως «προσέβαλε» με σατιρικό ποίημα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

 

Ο Γερμανός κωμικός Jan Bohmermann αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στη Γερμανία υπό την κατηγορία πως «προσέβαλε» με σατιρικό ποίημα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Οι γερμανικές αρχές διερευνούν την υπόθεση υπό τους νόμους περί δυσφήμισης αρχηγού άλλου κράτους για ένα ποίημα όπου ο καλλιτέχνης ασκεί κριτική,μεταξύ άλλων, στην στάση που τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στου Κούρδους και υποστηρίζει πως βλέπει παιδική πορνογραφία.

Η προκαταρκτική έρευνα γίνεται μετά τις καταγγελίες που έγιναν στις αρχές του Απρίλη μετά την προβολή, στα τέλη Μαρτίου, του σατιρικού ποιήματος από την τηλεόραση.

Το κανάλι ZDF απέσυρε το βίντεο από το αρχείο του, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για ένα ποίημα «σκοπίμως προσβλητικό» σε συνομιλία της με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Bohmermann διάβασε το ποίημά του υπογραμμίζοντας πως το ποίημα αυτό παραβίαζε τον γερμανικό ποινικό κώδικα, σε αντίθεση με το σατιρικό τραγούδι που προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας.

Μετά την απόσυρση του βίντεο από το ZDF ο ποιητής δήλωσε προκλητικά ότι αυτό «καταδεικνύει ποια είναι τα όρια της σάτιρας στη Γερμανία».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:21