search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:21
MENU CLOSE

Με την ταινία «Mon Roi» άνοιξε η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

08.04.2016 08:50
Με την ταινία «Mon Roi» άνοιξε η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου  - Media

Με την ταινία «Mon Roi» («Ο Βασιλιάς μου») της Μαϊγουέν, άνοιξε χθες, Πέμπτη, η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. 

 

Με την ταινία «Mon Roi» («Ο Βασιλιάς μου») της Μαϊγουέν, άνοιξε χθες, Πέμπτη, η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Το φιλμ με πρωταγωνιστές την Εμανουέλ Μπερκό και τον Βενσάν Κασέλ που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών, ανήκει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης απ’ όπου θα προκύψουν το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Απριλίου στην Αθήνα (κινηματογράφος Δαναός, Εmbassy Nova Odeon και Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου) και από τις 14 μέχρι τις 20 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας).

Φέτος οι ταινίες θα μας ταξιδέψουν στο Βέλγιο, στον Καναδά, στο Μαρόκο, στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Ρουμανία, στην Ελβετία και στην Τυνησία». Ειδικότερα, στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα συμμετέχουν 12 ταινίες που έχουν διανομή στην Ελλάδα και θα βγουν τους επόμενους μήνες στις αίθουσες. Ανάμεσά τους το «Η Ιδιωτική Ζωή του Κυρίου Σιμ» του Μισέλ Λεκλέρκ με τον υποψήφιο για Σεζάρ Ζαν-Πιερ Μπακρί, το «Υπόθεση: Αγνωστο DNA» του Φρεντερίκ Τελιέ για τον πρώτο Γάλλο κατά συρροή δολοφόνο, το «Ερωτας στα Τυφλά» του Κλοβίς Κορνιγιάκ, το «Παράφορα» του Πιερ Γκοντό με την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τους «Λευκούς Ιππότες» του Χοακίμ Λαφός με τον βραβευμένο στις Κάννες για το «Νόμο της Αγοράς», Βενσάν Λιντόν.

Στο Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα προβληθούν 21 γαλλόφωνες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο που παρουσιάζονται σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους το «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, το «Aferim!» του Ράντου Τζούντε (βραβευμένο στο Βερολίνο), το «Maryland» της Αλίς Γουινοκούρτ με την Ντάιαν Κρούγκερ και τον Ματίας Σένερτς, το «Je Suis Un Soldat» του Λοράν Λαριβιέρ, το «Le Médecin de Campagne» του Τομά Λιλτί (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ονόρε Ντε Μπαλζάκ) και το «Un Homme Ideal» του Γιαν Γκοζλάν με τον Πιερ Νινέ.

Φέτος το φεστιβάλ δίνει έμφαση σε μικρού μήκους δημιουργίες παραχωρώντας «λευκή κάρτα» στο «Διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation Animasyros» να παρουσιάσει επιλογές από το φετινό του πρόγραμμα. Ακόμη, εγκαινιάζει την ενότητα «Από το Βιβλίο στην Οθόνη», στην οποία θα προβληθούν πέντε θρυλικές ταινίες (« Η Ωραία Καβγατζού» του Ζακ Ριβέτ, το «Ημερολόγιο Ενός Εφημέριου» του Ρομπέρ Μπρεσόν, η «Σιωπή της Θάλασσας» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, η «Ζαζί στο Μετρό» του Λουί Μαλ και η «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρις Σερό) βασισμένες σε πέντε κλασικά λογοτεχνικά έργα. Επιπλέον, με αφορμή την ταινία «Brooklyn», ο σκηνοθέτης Πασκάλ Τεσόντ και ο ηθοποιός Χαλίλ Νακίρι θα συμμετάσχουν σε ένα masterclass με τίτλο «Κινηματογραφώντας τη Μουσική».

Το φεστιβάλ θα κλείσει με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Ερίκ Λαβέν «Μαμά, Γύρισα!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17