search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Υπ. Ναυτιλίας προς πρόσφυγες: Σας παρακαλούμε εμπιστευθείτε μας – Το λιμάνι δεν είναι Κέντρο Υποδοχής και θα αδειάσει

08.04.2016 11:49
Υπ. Ναυτιλίας προς πρόσφυγες: Σας παρακαλούμε εμπιστευθείτε μας - Το λιμάνι δεν είναι Κέντρο Υποδοχής και θα αδειάσει - Media

Ενημερωτικό φυλλάδιο σε τέσσερις γλώσσες για να διανεμηθεί στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά κυκλοφόρησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

 

Ενημερωτικό φυλλάδιο σε τέσσερις γλώσσες για να διανεμηθεί στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά κυκλοφόρησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο φυλλάδιο απευθύνει έκκληση προς τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το λιμάνι και να πάνε στα οργανωμένα κέντρα υποδοχής. «Ο Πειραιάς που σας φιλοξενεί είναι πόλη προσφύγων. Η Ελλάδα που σας υποδέχθηκε είναι χώρα προσφύγων. Ξέρουμε τι σημαίνει προσφυγιά» αναφέρει το φυλλάδιο και τονίζει «σας παρακαλούμε, ακούστε μας και εμπιστευθείτε μας, για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε, για να βοηθήσετε κι εσείς τους εαυτούς σας, τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας».

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο, το υπουργείο καλεί τους πρόσφυγες να κλείσουν τα αυτιά τους στους διακινητές που τάζουν ότι θα σας μεταφέρουν στην Ευρώπη, θέλουν μόνο τα χρήματά σας, αναφέρει και τονίζει ότι «τα σύνορα για την Ευρώπη είναι από παντού κλειστά και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ανοίξουν άμεσα».

Στην ενημέρωση γίνεται σαφές ότι μόνος τρόπος για να πάνε στην Ευρώπη είναι μέσω διαδικασιών κατάθεσης αιτήματος ασύλου και αυτό όπως λέει το υπουργείο δεν μπορεί να γίνει ούτε στον Πειραιά, ούτε στην Ειδομένη. Λέει ότι όσο κάθονται στον Πειραιά και την Ειδομένη χάνουν χρόνο και τέλος τονίζει ότι ο Πειραιάς δεν είναι κέντρο υποδοχής, και «δεν μπορεί να σας φιλοξενήσει άλλο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:44